Vastasyntynyt kärsii harvinaisesta ihosairaudesta – vanhemmat hylkäsivät sairaalaan

Vanhemmat hylkäsivät vastasyntyneen vauvansa sairaalaan Italiassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Vauvalla on erittäin harvinainen geneettinen sairaus, Harlequin-iktyoosi.

Harlequin-iktyoosi aiheuttaa ihon paksuutta ja koteloitumista valkoisiin paksuihin levyihin. Haarniskamaisesti halkeillut iho muun muassa altistaa vauvan vakaville infektioille.

Ankarasta sairaudesta kärsivä, nyt neljän kuukauden ikäinen Giovannino-vauva joutui vanhempiensa hylkäämäksi. Paikalliset viranomaiset eivät ole löytäneet lapsensa sairaalaan jättäneitä vanhempia. Nyt Giovanninosta huolehtii italialaisen Sant’Annan sairaalan henkilönkunta.

Suloinen ja hymyilevä lapsi kerää adoptiotarjouksia

Giovanninoa pidetään vastasyntyneiden teho-osastolla. Jotta vauvan iho ei kuivuisi ja halkeilisi pahemmin, hänet pidetään poissa suorasta auringonvalosta ja hänen ihoaan rasvataan useasti päivässä.

Kaikesta huolimatta henkilökunta luonnehtii Giovanninoa suloiseksi ja hymyileväksi lapseksi, joka rakastaa musiikkia ja sitä, että hänet viedään kierrokselle sairaalan käytäville.

Uutinen vanhempiensa hylkäämästä Giovanninosta on saanut ihmiset tarjoamaan apuaan. Moni on ottanut yhteyttä sairaalaan ja tarjoutunut adoptoimaan pojan. Paikalliset viranomaiset arvioivat kaikki pyynnöt. Tarkoituksena on löytää Giovanninolle sijaiskoti, jossa on erikoisosaamista sairauden hoitoon.

KORJAUS 11.11.2019 klo 8:36: Muutettu termi "kalansuomutauti" iktyoosiksi.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat