Äiti jätti vauvansa hoitoon kuudeksi viikoksi – 50 vuotta myöhemmin DNA-testi paljasti järkyttävän tosiasian

5:33
Videolla kerrotaan, kuinka helppoa sukututkimus nykyään on.

Irlantilaisnainen sai vasta seitsemänkymppisenä tietää kasvattaneensa yli 50 vuotta toisen lasta omanaan, kertoo muiden muassa The Irish Times.

Helen Maguire, 71, päätti viime vuonna tehdä DNA-testin tyttärensä Christine Skipseyn, 52, kanssa. Testi paljasti, että äiti ja tytär eivät 99,9 prosentin todennäköisyydellä olleet sukua keskenään.

Helen oli siis kasvattanut toisen lasta omanaan 1960-luvulta saakka. Järkyttyneellä äidillä ei ollut tietoa, missä hänen biologinen lapsensa oli ollut kaikki nämä vuodet. Christine puolestaan ei ollut koskaan epäillyt, että Helen ei olisi hänen äitinsä.

Tulosten jälkeen molemmat naiset ovat yrittäneet saada vastauksia moniin kysymyksiin. Epäuskoinen Helen toivoo, että voisi tavata biologisen tyttärensä. Christine yrittää selvittää, kuka hän todella on.

– Minusta tuntui todella yksinäiseltä, Cristine sanoo irlantilaisen Belfast Telegraph -verkkolehden mukaan.

Adoptioskandaali herätti epäilykset


Helenin ja Christinen tarinasta on uutisoitu laajasti. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Helenin epäilykset sukulaissuhteistaan olivat alkaneet kyteä, kun Irlannissa nousi viime kesänä skandaali laittomista adoptioista. Vuosina 1946–1969 ainakin 126 irlantilaisvauvan biologisiksi vanhemmiksi oli rekisteröity lasten adoptiovanhemmat. Skandaalin keskiössä on adoptiotoimisto St Patrick´s Guild.

Helen pohti, voisiko skandaali koskettaa myös häntä henkilökohtaisesti. Helenillä oli tummat piirteet, Christinellä vaaleat. Vuonna 1966 Helen oli jättänyt pienen lapsensa kuudeksi viikoksi nunnien huostaan St Patrick´s Guild -adoptiotoimistoon, mutta tarkoituksena ei ollut antaa lasta adoptioon.

Kun Helen oli palannut hakemaan lastaan, hänelle oltiin ojennettu väärä vauva. On vielä epäselvää, tapahtuiko vauvojen vaihto vahingossa vai tahallisesti.

DNA-testin tulos ei muuta rakkautta tytärtä kohtaan

DNA-testin tulos on järisyttänyt Helenin ja Christinen elämää. Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut.

– Christine tulee aina olemaan tyttäreni. Hän on edelleen vauvani ja rakastan jokaista osaa hänessä, Helen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja