Mainos

Varo! Tuttu pintakäsittelyaine voi sytyttää tulipalon sekunneissa

Pellavaöljy on monipuolinen tuote, jota käytetään paljon pihakalusteiden pintakäsittelyssä. Aineen huolimaton säilyttäminen voi kuitenkin johtaa tuhoiseen lopputulokseen. 

Puutarhakalusteiden huoltoon ja kunnostamiseen yleisesti käytetty pellavaöljy aiheuttaa vuosittain lukuisia onnettomuuksia ympäri maailmaa.

Yksi Yhdysvaltojen tuhoisimmista tulipaloista syttyi työntekijän käsiteltyä pellavaöljyä huolimattomasti. Vuonna 1991 sattuneessa palossa kuoli kolme palomiestä, aineelliset tuhot olivat valtavat. Poliisin mukaan öljyvahingot ovat yleisin syy Yhdysvalloissa vuosittain 14 000 riehuvalle tulipalolle. 

Pidä kaukana herkästi syttyvistä tuotteista

Pellavaöljy tuottaa kuivuessaan lämpöä ja voi näin ollen syttyä itsestään tuleen. Yhdysvaltalaispoliisi kertoo ABC Newsin raportissa, että pahvilaatikkoon jätetty pellavaöljyinen väline voi kuumeta kahdessa tunnissa lähes sataan asteeseen.

Tuotteen käytön kanssa tuleekin olla erittäin huolellinen ja asettaa käytetyt työvälineet kuivumaan palamattomalle alustalle. Jos haluat varmistua kotisi turvallisuudesta, laita pellavaöljyiset rätit vedellä täytettyyn metallikanisteriin ja sulje huolellisesti. 

Pellavaöljyä käsitellessä myös lähialue tulee pitää vapaana helposti syttyvistä tuotteista, kuten kynsilakanpoistoaineesta, hiuslakasta ja muista aerosolitölkeistä. Autotallin lähellä työskennellessä kannattaa pitää silmällä bensiinikanistereita. 

Tuotteen käyttöä ei kuitenkaan kannata pelätä liikaa. Sen käyttö on täysin turvallista, kunhan muistaa nämä muutamat turvallisuusseikat.

Video: Myös imurin johdon kanssa tulee noudattaa varovaisuutta. 

0:32

Lähde: ABCNews 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja