Varo, missä otat selfieitä! Havaiji uhkaa kovilla sakoilla ja jopa vankeudella vaarallisiin paikkoihin hakeutuvia turisteja

1:32

Havaijilla viranomaiset ovat joutuneet puuttumaan entistä kovemmilla rangaistuksilla ihmisten kuvaushetkiin vaarallisten laavavirtojen lähellä. Aiheesta kertovat The Sacramento Bee ja Hawaii News Now -sivustot.

Katso yltä video Kilauea-tulivuoren purkauksesta.

Havaijilla on pidätetty puolentoista kuukauden aikana jo yhteensä 40 henkilöä, jotka ovat vaaroista huolimatta hakeutuneet liian lähelle laavavirtoja, kertovat viranomaiset Hawaii News Now -sivustolle.

Ihmisiä on pidätetty ottamasta kuvia ja selfieitä poliisin eristämillä alueilla.

Havaijin Kilauea-tulivuori alkoi purkautua 3. toukokuuta. Laavavirrat ovat tuhonneet jo satoja koteja ja yli 2 000 ihmistä on evakuoitu alueelta.

Selfieitä ja kuvia ottavien turistien ja joidenkin paikallisten hillitsemiseksi viranomaiset ovat nostaneet laavan lähellä viivyttelystä sakot jopa 5 000 dollariin (noin 4 300 euroon). Viivyttelystä voi joutua pahimmillaan myös vuodeksi vankilaan.

Havaijin kuvernöörin, David Igen mukaan ihmiset eivät ole noudattaneet viranomaisten antamia ohjeita ja käskyjä vaarallisista alueista, joten rangaistusten nostaminen nähtiin tarpeellisena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja