Värikkäät retkileivät 23.4.2001

Sydänviikon - Muksis, Pieni sydän -suuri seikkailu tiimoilta lapset valmistavat studiossa ruokaa.

10 kpl vuokaleipäsiivuja

Täytevaihtoehto 1:
Porkkana litistyy leivän väliin

250 g porkkanoita
1 tl sokeria
0,5 dl Becel-majoneesia

Kuori ja paloittele porkkanat. Kypsennä palat niukassa, sokerilla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä. Lisää majoneesi ja soseuta sauvasekoittimella.

Täytevaihtoehto 2:
Leivällä menee herne nenään

200 g pakasteherneitä
0,5 dl Becel-majoneesia
1 tl meiramia

Kypsennä pakasteherneet mikroaaltouunissa tai niukassa vedessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta neste pois. Jäähdytä herneet, lisää majoneesi ja meirami. Soseuta sauvasekoittimella.

Levitä täyte viidelle leiväsiivulle ja laita loput leivät kansiksi. leikkaa kulmittain puoliksi. Anna leipien vetäytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Punastuneet kebakot 14 kpl

0,5 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 sipuli
1 rkl margariinia
500 g vähärasvaista jauhelihaa
2 etikkapunajuurta
1 kananmuna
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl suolaa

Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa (voit korvata veden etikkapunajuurten liemellä) ja anna turvota 5-10 minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa paistinpannulla tai kypsennä mikrossa. Raasta punajuuret. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Muotoile jauhelihamassasta 14 tankoa ja työnnä niihin puiset tikut. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskiritilätasolla. Tarjoa porkkana-perunamuusin kera.

Lue myös:

    Uusimmat