Varastaako koirasi pöydältä ruokaa? Toimi näin

Koiran nenä käy ja tassut mäjähtävät ruokapöydälle ja iltapalaksi tarkoitettu voileipä katoaa silmänräpäyksessä parempiin suihin. Miten opettaa koiralle, ettei ruokaa saa varastaa?

Syitä siihen, miksi koirat varastavat ruokaa pöydältä ja työtasoilta tai tyhjentävät keittiön kaapit putipuhtaiksi, on olemassa monia: kyse voi olla ravinteiden puutteesta, nälkiintymisestä tai tavasta tonkia jätteitä – tai sitten koiralla on vain tylsää.

Oli syy kuitenkin mikä tahansa, tämä tapa voi olla pienoinen painajainen omistajalle. Varastelu saattaa olla myös vaarallista, koska koira saattaa popsia suihin jotain sellaista, mikä voi sairastuttaa sen. Tietyt ruoat voivat olla jopa koiralle hengenvaarallisia.

Sinun on oltava realistinen ja rehellinen: koiran jättäminen yksin keittiöön, kun siellä on ruokaa, on suorastaan valtava kiusaus! Opeta koirallesi "POIS"- tai "JÄTÄ"-käskyt esimerkiksi naksuttimen ja makupalojen avulla, jotta se oppii ettei käpälien – kahden tai neljän – ole sopivaa olla työtasolla. Palkitse koira heti, kun sen tassut ovat poissa pöydältä.

Älä anna koiralle myöskään makupaloja, kun valmistat ruokaa, koska muuten se oppii, että hyvät ja maistuvat asiat tulevat aina työtasoilta tai ruokapöydästä.

Foliota tassujen alle

Jotkin koirat eivät pidä folion tunnusta tai äänestä tassujen alla, joten kokeile panna vähän foliota työtasojen reunoille estämään koiran hyppimisen. Voit myös kokeilla kaksipuolista teippiä, mikä ei myöskään ole mieluisan tuntuinen käpälissä.

Kun koiran psyykkisiä ja fyysisiä virikkeitä lisätään, se on vähemmän kiinnostunut oman ajanvietteen järjestämisestä. Jos koiralle annetaan osa sen ruoasta, kun se tekee temppuja ja tehtäviä, ruoka-ajoista tulee palkitsevampia ja väsyttävimpiä. On myös hyvä pitää koiran ruoka-ajoista kiinni!

Interaktiiviset lelut kannustavat koiraa työskentelemään ruokansa eteen, ja jotkin koirat syövät mielellään täytetystä Kong-lelusta.

Jos koirasi pitää hakemisesta, anna sen katsella kun tiputtelet namipaloja pihalle tai puutarhaan: koiran tehtävänä on sitten etsiä näitä namipaloja ja koiralla on arvatenkin erittäin hauskaa etsiä niitä.


Lue myös:AVA

Lähde: 100 vinkkiä koirankäytösongelmiin/Sarah Fisher, Marie Miller/Gummerus

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja