Vapun alkoholittomat kuohuvat

Kevään vauhdikkaimpaan juhlaan, vappuun kuuluu monelle oleellisena osana alkoholijuomien ja erityisesti kuohuviinien nauttiminen. Kaikki eivät kuitenkaan halua tai voi alkoholijuomia kurkkuunsa kaataa.

Alkoholia välttävät ihmiset, kuten raskaana olevat naiset tai absolutistit voivat päästä juhlatunnelmaan alkoholittoman kuohuvan kera. Alkon valikoimista nimittäin löytyy peräti viittä erilaista alkoholitonta kuohuviiniä, jotka sopivat mainiosti vapun karkeloihin.

Lähituotteita suosivan kannataa panostaa suomalaiseen Riekon marjatilan Mansikkakuohujuomaan tai vaihtoehtoisesti Lapista tulevaan Kuohuvaan Kuusenkerkkään, joka on alkoholittomista vaihtoehdoista hintavin. Hedelmäisistä juomista pitävälle sopii taas parhaiten persikkainen Festillant Pêche.

Mansikkaista kuohuvaa suoraan Suomesta

Riekon marjatilan Mansikkakuohujuoma valmistetaan tilan oman lähteen vedestä sekä tilalla kasvatetuista mansikoista.Kuohujuoman loppuvalmistus tapahtuu suljetussa järjestelmässä, joten käymisestä ei synny alkoholiprosentteja.

Riekon marjatila sijaitsee Pylkönmäellä Keski-Suomessa kaukana teollisuudesta ja isoista teistä. Tila on perustettu 1995, ja sitä viljelevät Ilpo ja Kaija Riekko. Tilalla on käytössä marjojen viljelyyn n. 3 ha peltoa, josta osa on kesannolla. Kesannointi parantaa maaperää ja kasvinsuojeluaineita käytetään säästeliäästi.

Hinta: 9,49€

Raikkaan persikkainen kuohuva ja omenainen minipullo Saksasta

Saksalaisen raikkaan makean Festillant Pêchen raaka-aineina käytetään colombardia ja persikka-aromia. Ennen pullotusta alkoholi erotetaan viinistä. Tuottaja Gratien & Meyer, vuonna 1864 perustettu viinitalo Loiren laaksossa. Talon vuosituotanto on noin 3,4 miljoona pulloa. Vuodesta 2000 talo on ollut saksalaisen Henkell & Söhnleinin omistuksessa.

Hinta: 5,97€

Festillant Sparkling on vaalea, makea, omenainen ja pehmeä. Muista alkoholittomista kuohuviineistä poiketen Festillant Sparkling tulee 0,2 litran pulloissa (muut 0,75 l).

Hinta: 2,48€

Valkoherukkainen kuohuviini Saksasta

Vaalea, makeahko ja pehmeän hedelmäinen Söhnlein Brillant valmistetaan niin ikään Saksassa. Alkoholiton Söhnlein Brillant -kuohuviini tuli markkinoille vuonna 2006. Söhnlein on Johann Söhnleinin vuonna 1864 perustama kuohuviinitalo. Se sijaitsee Reinin rannalla Wiesbaden-Schiersteinissa.

Hinta: 5,16€

Suomalaisen Elyséen alkoholiton versio

Pernod Ricard Finlandin valmistama alkoholiton Elysée Arena on makea, hieman hapokas, hennon kukkainen ja kevyen hedelmäinen. Perinteinen vaihtoehto alkoholittoman kuohuviinin ystävälle.

Hinta: 4,57€

Kuohuvaa kuusenkerkkää Lapista

Tämä kotimainen, elegantti ja hienostuneen kupliva juhlajuoma valmistetaan käsityönä kuusenkerkistä Suomen Lapissa. Juomaa valmistaa Korpihilla Ky Ritva Kokko.

Juoma on palkittu Suomen parhaana juomana 2005, Viisi tähteä -lehden Suomen Paras -kilpailussa.

Hinta: n. 15e (Myynnissä mm. Stocmannilla, Ruohonjuuressa, Maatilatorilla)

Lähde: Alko.fi, Korpihilla

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja