Mainos

Vappu Pimiän yrityksellä huikea kasvu: Ruokaboksi ratkaisee monen perheen arkisen ongelman

Vappu Pimiän yritys kasvoi yli 4-kertaiseksi vuodessa: Ruokaboksi ratkaisee monen perheen arkisen ongelman

Vappu Pimiä elää kiireistä lapsiperhearkea media-alan yrittäjänä. Hän on inspiraationlähde monelle äidille, joka haluaa toteuttaa unelmiaan tinkimättä perheen yhteisestä ajasta.  Aika onkin juuri se, joka tuntuu usein olevan kortilla.  

Idea Ruokaboksista syntyi televisiosarjan kuvauksissa, jossa keskusteltiin yhteisestä haasteesta arkipäivien tuntien riittämättömyydestä.

– Kuinka hienoa olisi, jos joku miettisi valmiiksi mitä tänään tehdään ruoaksi? Rakastan ruuanlaittoa, mutta kiireisenä päivänä ei ole juuri aikaa pohtia päivällistä saati laatia kauppalappuja. Päivällinen on kuitenkin minulle erityisen tärkeä siksi, että haluan kerran päivässä istua hetken verran rauhassa ja kuulla jotain jokaisen päivästä. Vappu kertoo.

– Meidän kuuluisi syödä tuoreista raaka-aineista itse valmistettua ruokaa yhdessä. Ostoksiin ja kaupassa asiointiin menee kuitenkin aivan liikaa aikaa: noin puoli tuntia vuorokaudessa ja tähän vielä lisäksi ruokaostosten suunnittelemiseen käytetty aika. Ruokaboksin palvelu helpottaa arkea vähentämällä kauppareissuihin käytettyä aikaa ja vastaavasti lisää kotitalouksien yhteistä aikaa päivällisen valmistamiseen ja siitä nauttimiseen Vappu lisää.

Alla videossa Vappu kertoo Ruokaboksin toiminnasta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.


Ruoka on Vapun suuri intohimo ja hän toimiikin Ruokaboksin reseptitiimin luotsaajana

– Olemme rakentaneet reseptiikan omista lähtökohdistamme, eli tarjoten sellaista hyvänmakuista ja monipuolista arkiruokaa, mitä itsekin valmistamme kotona. Reseptit pysyvät paitsi uudistuvana, myös ympäristö-, terveys- ja hävikkinäkökulmat huomioivana. Rakennamme päivittäiset menut perinteistä lautasmallia hyödyntäen, mikä varmistaa myös kasvisten ja monipuolisen ravintoaineiden riittävän saannin.

Joustavuus kerää kiitosta asiakkailta

Raaka-aineet ja reseptit kotiovelle toimittavat palvelut ovat muissa Pohjoismaissa jo vakiinnuttaneet asemansa markkinoilla merkittävänä arkiruokailun helpottajana.

– Voimakas kasvumme osoittaa, että kotitaloudet ovat nyt myös Suomessa löytäneet tarjoamamme arjen helpotuksen. Vappu iloitsee.

Ruokaboksi on yli nelinkertaistanut asiakasmääränsä vuodessa saavuttaen samalla markkinajohtajan aseman Suomessa ja voimakas kasvu jatkuu. Uusia asiakkaita tulee jatkuvasti, yhden syyn Vappu veikkaa olevan se, että kokeileminen on niin helppoa.

– Kokeileminen onnistuu helposti, koska meillä ei tarvitse sitoutua viikoittaisiin toimituksiin. Jokainen asiakas saa itse valita, millä viikolla haluaa ottaa ruokatoimituksen kotiinsa. Palvelun voi siis räätälöidä oman mielensä mukaan. Ruokaboksia voi kokeilla joustavasti yhden tai useamman viikon, bokseja vaihdellen oman mieltymyksen mukaan, halusipa asiakas sitten inspiroivia arkireseptejä, kasvisreseptejä tai lapsiystävällisempää perinteistä kotiruokaa. Vappu kertoo. 

Ja jatkaa.

– Olemme koonneet bokseihin helposti valmistettavia reseptejä, jotka sopivat monen tasoiselle kotikokille. Lisäksi Haluamme toimittaa kaikki ruoat asiakkaille mahdollisimman tuoreena. Oikaisemme jakelun välikäsistä kauppojen hyllyt ja ostamme raaka-aineet aina ensisijaisesti suoraan tuottajilta ja toissijaisesti tukuista. Näin 1 tai 2 välihyllytystä jää pois toimitusketjustamme. Päivittäinen kaupassa ramppaaminen kun ei ole kenenkään etu: ei kuluttajien, tuottajien eikä ympäristön.

Ruokaboksin jalansija vahvistuu – toimitusalue laajenee jatkuvasti

Ruokaboksi toimii tällä hetkellä Uudenmaan alueella, Turun ja Tampereen seudulla. Lisäksi viime vuonna palvelu avattiin myös Oulussa

– Saamme jatkuvasti kyselyitä eri paikkakunnilta ja tavoitteenamme onkin tarjota palveluamme mahdollisimman laajasti ympäri Suomen. Vauhti on kova ja sehän kertoo juuri siitä, että vastaavalle palvelulle on ollut tarvetta. Vappu summaa.

Lue myös:

    Uusimmat