Vanhoilla rintaliiveillä tukea rintasyöpäpotilaille – osallistu kampanjaan!

Joka kahdeksas suomalainen nainen sairastuu rintasyöpään jossain elämänsä vaiheessa. Se tarkoittaa, että lähes 5 000 naista saa vuosittain rintasyöpädiagnoosin, joka pysäyttää elämän. Nyt alkava Kanssasi-kampanja muistuttaa, että toivoa on aina ja kerää samalla tukea rintasyöpäpotilaille. Kampanjaan voi jokainen osallistua.

Rintasyöpädiagnoosi on potilaalle järkytys. Kohdennettu täsmähoito on tehokas ja myös potilaalle paremmin siedetty vaihtoehto. Yksilöity hoito on potilaan näkökulmasta hyvää hoitoa ja voi tuoda hänelle lisää laadukkaita elinvuosia.

Rintasyöpään sairastunut tarvitsee hoidon rinnalle myös muuta tukea. Tieto sairaudesta luo alakuloa ja saattaa masentaa. Vakava sairaus voi tuoda mukanaan myös taloudellisia huolia. Sairastunut kaipaa apua ja ymmärrystä.

Keskustelu läheisten kanssa antaa voimia ja auttaa selviytymään vaikeista hoitojaksoista, mutta moni toivoo myös henkistä tukea muilta saman kohtalon kokeneilta.

Kanssasi-kampanja haastaa kaikki mukaan tukemaan rintasyöpäpotilaita. Kampanjaan osallistutaan lähettämällä postin kautta rintaliivit Kanssasi-keräykseen. Kerätyistä liiveistä syntyy tilataideteos, jolle luovat muodon rintasyöpään sairastuneet naiset.

Tilataideteos kiertää Suomea kesän ja alkusyksyn ajan. Samalla kerrotaan rintasyövästä ja kuinka jokainen meistä voi tukea sairastunutta sekä muistutetaan naisia rintojen säännöllisen tarkkailun merkityksestä.

Kampanjan tuoton saavat toimintaansa varten kaksi rintasyöpään sairastuneiden naisten tukitoimintaa järjestävää tahoa: MC Siskot – Rintasyöpäkuntoutujat ry ja Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry.

Kanssasi-kampanjassa ovat mukana MC Siskot – Rintasyöpäkuntoutujat ry, Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry sekä Roche Oy.

Kanssasi-kampanjan vaiheet:

1. Helmikuu: Rintaliivien keräyskampanja alkaa. Liivit voi lähettää maksutta postitse.

2. Kevät: Liiveistä syntyy tilataideteos. Tilataideteoksen toteutus alkaa.

3. Kesä ja syksy: Rintasyöpään sairastuneet naiset rakentavat liiveistä tilataideteoksen eri puolilla Suomea.

4. Loppusyksy: Varat ohjataan rintasyöpään sairastuneiden tukitoimintaan.

Kanssasi-kampanjasivusto on osoitteessa www.rintasyopa.fi/kanssasi

Rintaliivit lähetetään postin vastauslähetyksenä. Lähetys on maksuton. Kuoreen merkintä:

Roche Oy
INFO KANSS
TUNNUS 5006103
00003 VASTAUSLÄHETYS

Lähde Deski.fi

Katso myös Pirkko Arstilan tarina rintasyövästä selviytymisestään:

Syöpää sarvista. 32:31

Lue myös:

    Uusimmat