Vanhemmat, herätys! Pitäkää huoli, ettei jälkikasvunne mopoile kuin tämä nuori Rovaniemellä

Mopoilijoille "ankarat nuhteet" poliisilta 0:26
Katso myös: Helsingissä viime keväänä poliisiauton kameraan tallentuneella videolla nähdään tilanne, josta tuli mopoilijoille ankarat nuhteet.

Poliisi kiinnitti huomion holtittomasti ajaneeseen mopoilijaan, jonka syntilista paljastui melkoiseksi. Kyseisellä mopolla ei olisi ollut mitään asiaa liikenteeseen.

Rovaniemen poliisi kertoo kohdanneensa liikenteessä keskiviikkoiltana keula ilmassa ajaneen mopoilijan, joka yritti paeta hänet havainneelta partiolta. Takaa-ajo jäi kuitenkin lyhyeksi ja päättyi virkavallan voittoon. 

Kuljettaja kertoi pakenemisensa syyksi sen, ettei hänellä ollut ajo-oikeutta. Eipä hänellä ollut mopon kuljettamiseen ikääkään, sillä kuljettaja paljastui alle 15-vuotiaaksi.

Kaiken lisäksi mopo oli viritetty, eivätkä sen kilvet edes kuuluneet kyseiseen kulkupeliin.

– Koska mopoilija on alle 15-vuotias, hänen asemansa ilmoituksessa on rikolliseen tekoon epäilty. Rikosnimekkeet ilmoituksessa ovat kuitenkin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, poliisi kertoo.

Viritetty mopo ei kuulu liikenteeseen

Poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että viritetyllä mopolla ajaminen on vaarallista ja siihen liittyvät seuraukset ovat merkittäviä. 

Artikkeli jatkuu videon alla.

Vanhempi! Tarkasta näin, onko nuoresi mopo turvallinen 5:39
Vanhempi! Tässä poliisin ohjeet mopon kunnon ja turvallisuuden tarkastamiseen.

Jos mopo todetaan rakenteisiin tehtyjen muutosten jälkeen esimerkiksi kevytmoottoripyöräksi, poliisi ilmoittaa siitä liikenne- ja viestintävirasto Traficomille ja liikennevakuutuskeskukselle, joka pääsääntöisesti määrää kevytmoottoripyörälle todetuksi kulkuneuvolle muun muassa vakuutusseuraamuksia.

Poliisi on usein kehottanut vanhempia tarkistamaan lastensa mopojen kunnon ja mahdolliset viritykset. Yllä olevalla videolla vinkkejä ja ohjeita sen tekemiseen.

Lähde: Poliisi

Lue myös:

    Uusimmat