Vanhasta sementtivalimosta moderni koti: asukkaan kokemukset keittiöremontista.

Remontti-Reiska on aina sanonut, että kodissa täytyy olla neljä asiaa kunnossa ja ensimmäinen niistä on keittiö.

- Kun siellä on kaikki tarvittavat asiat oikeilla kohdillaan, ruokaa laittavien on helppo toimia.

Toinen paikka on kodinhoitotilat. Siellä on sama juttu. Kun pyykinpesukoneet, kuivausrummut, altaat ja pyykkikorit ovat oikeilla paikoillaan, vaatehuolto pelaa hyvin.

Kolmas on pesutilat, joiden pitää olla riittävän avarat ja varustettu kunnollisella ilmanvaihdolla.

- Ja neljäs asia on sitten sänky.

Nämä asiat kun on kunnossa niin koko perhe voi todella hyvin.

Vanhan sementtivalimon keittiöremontti on valmis. Kaikkihan lähti vanhoista perintöpurkeista. Mitkä ovat asukkaan mietteet nyt - vastaako lopputulos odotuksia?

- Kaikki mistä haaveiltiin saatiin sopimaan. Talon vanhaa henkeä haluttiin vaalia ja siinä onnistuttiin. Tuo ehdottomasti haluttu pyöreä pöytä on meidän perheessä se yhteen kokoontumisen väline. Olemme aika kiireinen perhe ja se, että edes kerran viikossa päästään istumaan yhdessä, olisi tosi hienoa.

Kun jouduttiin tekemään kompromisseja niin lopputulos olikin myönteinen. Esimerkiksi ilmanvaihtohormin pois jättäminen merkitsikin sitä, että saatiin tilaa isoille kylmäkaapeille. Kaupassa ei tarvitse käydä kuin kerran viikossa. Samalla saatiin hyvä viinikaappi.

Isännän haluama saareke toteutettiin pyörillä varustettuna mallina. Se on varustettu tilavilla pajukoreilla ja siten kevyt ja helposti liikuteltava.

Entä materiaalivalinnat? Keittiössähän on kivitasoa, kaakelia ja lasitiiltä?

- Nyt on tunnustettava, että tässä tein vanhanaikaisesti omat mokat. Aloin säätämään kaakeleiden kanssa liikaa. Nyt valitsisin ehkä vähän toisin. Tilankäytön takia oli myös tehtävä sellainen kompromissi, että ei saatu sopimaan kahta allasta vaikka miten väännettiin. Nyt on siis vain yksi iso tiskiallas. Kuinka tämä vaikuttaa toiminnallisuuteen jää nähtäväksi.

Myös suunnittelija pitää lopputulosta onnistuneena. Elina Kivimäki kertaa ratkaisun syntymistä.

- Astianpesukone nostettiin ylös ergonomiselle korkeudelle. Lisäetuna saatiin laskutilaa pesualtaan ja koneen väliin. Laskutilaa saatiin myös altaan ja perheen haluaman nurkkalieden väliin.

Toiselle puolelle tuli pitkä, kivinen työtaso. Siinä on helppo leipoa ja tehdä aamupalaa. Kylmälaitteet ja mikro ovat lähituntumassa. Vastakkaisella seinällä on lisää työtasoa sekä säilytystilaa koriste-esineille.

Perinteisiä alakaappeja ei tullut ollenkaan, vaan niiden tilalla on pääasiassa laatikostoja. Pienen romanttisen henkäyksen tuovat kaapistojen ylälistat pilastereineen.

Mikä olisi tärkein vinkki keittiöremonttia suunnittelevalle?

- Kunnollisen toimittajan valinta. Yhteistyötä tulee todella paljon, joten sen on sujuttava. Tässäkin suunnittelijan oli väännettävä ainakin yhdettoista eri kuvat, kun sain aina yöllä jonkun uuden idean. Sähköpostien ja tekstiviestien määrää en käy edes arvailemaan.

Reiskan mukaan on usein käytännöllistä tilata mahdollisuuksien mukaan myös kodinhoitohuoneen ja märkätilojen kalusteet samalta toimittajalta. Niin tehtiin täälläkin.

- Perheemme kodinhoitohuoneen toiminnallisuus lähti siitä, että pyykkihuollon pitää olla nopeaa. Kalusteet ja välineet ovat muuten aika tavanomaiset - pyykkitorni, jossa kuivausrumpu 8 kg:n pesukoneen päällä ja vieressä korkea kuivauskaappi sellaisia haalareita varten, joita ei tarvi pestä joka käytön jälkeen. Viereisen seinän pitkällä viikkaustasolla on tilaa myös mankelille.

Kylpyhuoneissa on niin ikään käytetty samaa kivitaso-massiivipuu linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja