Mainos

Vanhanen ja Mertala - kihlat kohun keskellä

Pääministeri Matti Vanhanen ja hänen naisystävänsä Sirkka Mertala ovat menneet kihloihin. Mertala vahvistaa asian STT:lle varhain aamulla. Hänen mukaansa eilen tapahtunut kihlaus sujui perinteiseen tapaan, eli pääministeri kosi.

Kihlaus osuu keskelle pääministeri Vanhasen naiskohua. Eilen Vanhanen myönsi lähettäneensä viime syksynä sähköpostiviestejä keskustan kuntavaaliehdokkaana olleelle naiselle, joka on sanonut pitäneensä niitä vihjailevina. Vanhasen mukaan viestittely oli vitsailua, mutta se ei ollut erityisen sopimatonta.

Vanhasen ja Mertalan suhde tuli julkisuuteen Emma-gaalassa vuosi sitten. Mertala työskentelee kehittämispäällikkönä vakuutusyhtiö Tapiolassa.

Vanhasen ja Mertalan kihlauksesta kertoi ensin Ilta-Sanomat. Lehden mukaan pariskunta haki sormukset eilen espoolaisesta kultasepänliikkeestä.

Nettikysely: Vanhasen uskottavuus kärsi

Vielä eilen suomalaiset kokivat Matti Vanhasen uskottavuuden kärsineen sähköpostikohusta. MTV.n nettikyselyyn vastanneista yli 60 prosenttia on sitä mieltä, että viestikohu söi Vanhasen uskottavuutta pääministerin pitämästä tiedotustilaisuudesta huolimatta.

- Sama tilanne kuin Kanervalla, miksi ei ottanut opikseen. Eroa ennenkuin erotetaan, sanoo nimimerkki Hartza.

- Uskottavuus on kärsinyt jo aiemmin Susan Ruususen yhteydessä. Tällainen viestihässäkkä ei takuulla ole eduksi tuon tason virkamiehelle! Matti, kasva jo aikuiseksi, kehottaa Anzku.

Noin 40 prosenttia vastaajista on kuitenkin Vanhasen puolella. Kyselyn perusteluissa puhutaan niin median ajojahdista kuin epätoivoisten naisten julkisuustempuista.

- Halloo suomalaiset, missä on huumorintajunne? Ja mistä ihmeestä ilmestyy näitä "loukattuja" naisia jatkuvasti? Naurettavaa, sanoo nimimerkki gnu.

- Taas tehdään paljon melua tyhjästä. Olisko aika tarkoitushakuista. Ala-arvoista touhua, sanoo tim_tkm.

Osa ei näe kohun vaikuttaneen Vanhasen uskottavuudeen, sillä..

- Eihän tuota ollut kuin 5 prosenttia jäljellä - meni sekin, sanoo nimimerkki Öö.

Huomiota myös ulkomailla

Vanhasen kihlaus ja erityisesti hänen sähköpostiensa aiheuttama skandaali on herättänyt huomiota myös ulkomailla. Ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet ja saksalainen uutistoimisto DPA ennättivät ensimmäisten joukossa kertoa Vanhasen ja Mertalan kihlauksesta.

Molemmat viestimet kertoivat myös, että Vanhanen oli kihlajaispäivänään joutunut selittelemään keskustalaiselle naispoliitikolle lähettämiään sähköposteja, joita nainen oli pitänyt vihjailevina.

Myös ranskalainen uutistoimisto AFP kertoi keskellä sähköpostiskandaalia yllättäen julkistetusta kihlauksesta.

Tanskalainen uutistoimisto Ritzau antoi paljon palstatilaa Vanhasen viestikohulle ja julkisti myös erillisen luettelon Vanhasen naisystävistä.

Matti ja Sirkka ovat esiintyneet jo pitkään yhdessä

Matti Vanhanen ja Sirkka Mertala ovat esiintyneet julkisesti yhdessä jo puolitoista vuotta. Ensimmäiset yhteiskuvat parista napattiin Emma-gaalassa. Ensimmäinen virallisempi yhteisesiintyminen oli pohjoismaisessa ministerikokouksessa Ruotsissa viime kesäkuussa.

3.7.2008 Vanhanen ja Mertala Savonlinnan oopperajuhlilla. (Lehtikuva)

Myöhemmin kesällä pariskunta kävi Savonlinnan oopperajuhlilla Mefistofelen ensi-illassa.

Vanhanen ja Mertala Jukka Uunilan seurassa Suomi-Ruotsi-maaottelussa Helsingissä 30.8.2008. (Lehtikuva)

Suomi-Ruotsi-maaottelussa Helsingin Olympiastadionilla Vanhanen ja Mertala esiintyivät rennon arkisesti kuin mikä tahansa pariskunta.

Matkalla äänestämään kunnallisvaaleissa 2008. (Lehtikuva)

Sirkka Mertala ja Matti Vanhanen linnan juhlissa 6.12.2008. (Lehtikuva)

Syksyn 2008 mittaan yhteiselämä oli jo niin vakiintunutta, että tuulipukukansan pääministeri poikkesi kunnallisvaalien äänestyspaikalle ulkoillessaan Sirkka Mertalan kanssa Lepsämän teillä Nurmijärvellä. Itsenäisyyspäivänä pari säteili presidentinlinnassa.

Ruotsin 1809-juhlintaa valtiopäivillä Tukholmassa 15.1.2009 (Lehtikuva).

Ruotsissa on tänä talvena juhlittu monin tavoin kaksisataa vuotta sitten päättynyttä Suomen-sotaa. Ruotsalaiset kutsuivat suomalaisetkin juhliinsa. Ruotsin valtiopäivillä menoihin osallistuivat pääministeri Matti Vanhanen ja Sirkka Mertala 15.1.2009.

Mauno Koiviston 85-vuotissyntymäpäivää juhlittiin presidentinlinnassa.

Presidentti Mauno Koivisto täytti 25.11.2008 85 vuotta. Tasavallan presidentti tarjosi merkkipäivän kunniaksi illallisen seuraavana päivänä. Juhlissa mukana olivat myös Matti Vanhanen ja Sirkka Mertala.

Vanhanen ja Mertala osallistuivat hyväntuulisina Jussi-gaalaan 1.2.2009. (Lehtikuva)

Matti Vanhanen ja Sirkka Mertala seuraavat viihdemaailmaa. Tässä hyväntuulinen pariskunta on useammankin tiedotusvälineen haastateltavana Jussi-gaalassa 1.2.2009.

Elokuvaohjaaja Renny Harlinin 50-vuotisjuhlista tulossa. (Lehtikuva)

Elokuvaohjaaja Renny Harlin täytti 50 vuotta ja juhli sitä Helsingissä. Mukana kekkereillä oli myös aina yhtä hymyilevä pariskunta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.