Valtteri Bottas sai pomoltaan rohkaisevan lupauksen – Toto Wolff perui aiempia lausuntojaan: "Meillä oli keskustelu viime viikolla"

Päätös Valtteri Bottaksen jatkosta Mercedeksen F1-kuskina ei veny tulevaan talveen, kertoo tallipäällikkö Toto Wolff. Itse asiassa koko kuskivalinnassa ei ole hänen mukaansa kyse vain Bottaksesta ja George Russellista.

Wolff kommentoi kuljettajavalintaa tällä viikolla Autosport-lehdessä todeten, että päätös Bottaksen ja Russellin välillä voi venyä jopa joulukuusta helmikuuhun ulottuvalle talvikaudelle.

Tallipäällikkö on aiemmin kertonut muun muassa C Moren haastattelussa, että tieto ensi kauden kuljettajasta saadaan jo kesän loppuun mennessä.

Wolffilta kysyttiin lauantain lehdistötilaisuudessa, olivatko kommentit muuttuneet matkalla, ja mikä häntä viivyttää näin paljon, jos viisi vuotta tiimissä ajanut Bottas ja pitkään suurennuslasin alla ollut Russell ovat kerran jo läpeensä tuttuja kuljettajia hänelle.

– Kyllä, niitä kommentteja oli väännelty. Se johtuu siitä, että tätä kysytään niin usein, Wolff perustelee aiempaa heittoaan, joka ei mitä ilmeisimmin siis pidäkään paikkaansa.

– Viivästys johtuu vain siitä, että minulla on kaksi kuskia yhdelle ajopaikalle. Kaksi kuskia, joilla voi edelleen olla mahtava ura Formula 1:ssä, Wolff jatkoi valinnan vaikeudestaan.

– Haluan vain nähdä Valtterin täyden potentiaalin tänä vuonna ja jatkaa Georgen tarkkailua siitä, miten hän ajaa Williamsilla ja hoitaa tämän tilanteen.

Bottas ja Wolff keskustelivat tilanteesta viime viikolla

Samassa lehdistötilaisuudessa Wolffilta kysyttiin myös, onko koko kuskivalintaprosessissa lopulta kyse vain Bottaksesta ja Russellista vai onko mahdollista, että hän joutuu miettimään myös sitä, ajavatko Mercedeksen autoja ensi kaudella Lewis Hamilton ja Bottas, Hamilton ja Russell vai peräti Bottas ja Russell.

– Kyllä. Riittääkö tämä lauseen kirjoittamiseen? Wolff virnuili.

Bottaksen tilanteessa ei siis käytännössä mikään ole muuttunut. Mercedes odottaa suomalaiskuskilta näyttöjä, jotka puhuisivat yhteistyön jatkumisen puolesta.

Wolff kertoo olleensa hyvin tyytyväinen Bottaksen esityksiin Ranskan GP-viikonloppuna vaikean Azerbaidzhanin jälleen. Kaksikko kävi kisojen välissä läpi tilannetta, ja Wolffilla oli Bottakselle rauhoittava viesti kerrottavanaan.

– Meillä oli keskustelu viime viikolla, ja kerroin, että se on kokonaan hänen käsissään. Ja se on hyvä uutinen, koska hänen kohtalonsa on täysin hänen hallussaan. Kyse on vain tuon auton ajamisesta kovaa, Wolff tiivistää.

Lue myös:

    Uusimmat