Toto Wolffilta yllättävä paljastus – Valtteri Bottaksen tilanne vielä pitkään auki?

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan saksalaistalli ei välttämättä tee kuljettajapäätöksiä kuin vasta talvella. Wolff puhui asiasta Ranskan GP:n viikonlopun alla.

Mercedeksen kuljettajatilanne on ollut isosti tapetilla viime viikkojen aikana. Saksalaistallissa sekä Lewis Hamiltonin että Valtteri Bottaksen sopimukset ovat katkolla tämän kauden jälkeen.

Yleinen olettamus on se, että Hamilton jatkaisi uraansa Mercedeksellä. Sen sijaan Bottaksen tilanne on pahasti auki.

Hänen tilalleen on tuotu Williamsilla ajavaa George Russellia, joka kuuluu Mercedeksen juniorikuljettajien ohjelmaan.

Nyt Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi varsin yllättäviä tietoja.

Wolffilta kysyttiin Ranskan GP:n perjantain harjoitusten yhteydessä, että milloin Mercedes aikoo tehdä kuljettajapäätöksiä. Viittaus kohdistui erityisesti niin sanottuun toiseen kuskiin, eli tässä tapauksessa Bottaksen kohtaloon.

– Joskus talvella, uskoisin. En tiedä onko se joulukuu, tammikuu tai helmikuu, Wolff väläytteli Autosportin mukaan.

Tämän jälkeen Wolffilta tiedusteltiin sitä, miksi päätöksessä menisi niin pitkään.

– Noin voi käydä, koska olemme olleet aina hyvin lojaaleita kuljettajiamme kohtaan. Aiomme toimia niin myös jatkossakin, Wolff muotoili.

Mercedeksen tallipäällikön mukaan pallo on täysin Bottaksen hallussa, kun puhutaan siitä, että pystyykö hän pitämään paikkansa.

– Hänen pitää olla nopea lauantaisin ja sunnuntaisin. Jos hän toimii noin, hän on oikein hyvissä asetelmissa ensi kautta ajatellen, Wolff sanoi.

– Kaikista tärkein juttu on tasaisuus. Varsinkin näin vaikean kauden keskellä – tarvitsemme molemmilta kuljettajilta hyviä tuloksia. Jos jompikumpi keskeyttää, toisen pitää tuoda pisteitä kotiin. Sen takia on tärkeää, että molemmat kuljettajat saavat itsestään kaiken irti, Wolff jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat