Valtteri Bottas pelinappulana? Toto Wolff kaavailee: suomalainen olennaisessa roolissa Max Verstappen -hyökkäyksessä

Mercedes-pomon Toto Wolffin mukaan saksalaistalli aikoo hyökätä molempien kuljettajiensa avulla Red Bullin Max Verstappenin kimppuun sunnuntain Hollannin GP:ssä. Wolff vihjailee, että Valtteri Bottasta saatetaan käyttää pelinappulana.

Red Bullin hollantilaistähti Verstappen ajoi paalupaikalle kotiyleisönsä edessä lauantaina. Ykkösruutu irtosi, vaikka Verstappenin auton avattavan takasiiven systeemi ei toiminut viimeisellä aikakierroksella.

Mercedes pääsee kuitenkin hyvistä asetelmista sunnuntain kisaan, sillä Lewis Hamilton oli toinen ja Valtteri Bottas kolmas.

Tämä tietää sitä, että Mercedes pääsee taistelemaan Verstappenia vastaan kahden kuskin voimin, Red Bullin toisen kuskin Sergio Perezin ollessa vasta joukon hännillä.

– Heillä on (Pierre) Gasly neljännessä ruudussa. Heillä on oma varjoautonsa! Mercedes-pomo Toto Wolff naurahti Skylle, kun häneltä kysyttiin siitä, onko hänen tallillaan taktinen etulyöntiasema sunnuntain kisassa.

– Jos pystymme pysymään vauhdissa mukana, puhutaan yhden pysähdyksen selviytymistaistosta. Max on silloin valintojen edessä.

– Yrittääkö hän vetää kisan läpi yhden pysähdyksen vai valitseeko hän kahden pysähdyksen taktiikan? Me pystymme nojaamaan molempiin taktiikoihin.

– Pystymme ottamaan toisen kuljettajistamme varikolle ja antamaan sitä kautta valtavaa painetta. Samaan aikaan toinen jää radalle ja sitten nappaamme sijat yksi ja kaksi, Wolff kaavailee.

Kommentillaan Wolff viittaa siihen, että Mercedes voi käyttää Bottasta pelinappulana tuomalla hänet ajoissa varikolle tai pitämällä hänet pitkään radalla.

Red Bullin Max Verstappen yrittää kaventaa Lewis Hamiltonin MM-pistejohtoa sunnuntain kisassa. Hamiltonilla on tällä hetkellä kolmen pisteen kaula hollantilaiseen nähden.

Lue myös:

    Uusimmat