Valtteri Bottas osa villiä huhua – Mercedes yllättävällä tavalla mukaan Alfa Romeon toimintaan?

F1:ssä kuljettajaspekulaatiot käyvät nyt kuumina. Suomalaisten osalta kysymykset kohdistuvat nyt Valtteri Bottakseen, jota viedään vahvasti Alfa Romeolle. Mutta onko Bottas ainut palanen, joka matkaa Mercedekseltä sveitsiläisitalialaisen tahon suuntaan?

Bottasta pidetään lähes varmana Kimi Räikkösen korvaajana. Räikkönen ilmoitti lopettamispäätöksestään keskiviikkona Instagram-tilillään.

Räikkönen ei välttämättä jää ainoaksi kuskiksi, joka jättää Alfa Romeon. Myös Antonio Giovinazzin tulevaisuus on kysymysmerkkien kohteena.

Taustalla on Alfa Romeo-Sauberin ravistelu. Italialaistalli on tehnyt aiemmin isosti yhteistyötä Ferrarin kanssa. Ferrari on myös määritellyt tallin toisen kuskin – tässä tapauksessa Giovinazzin.

Jatkossa Alfa Romeolla on vapaus valita molemmat kuskinsa.

Sveitsiläislehden Blickin mukaan Alfa Romeon muutokset eivät välttämättä rajoitu pelkästään kuljettajiin. Lehden pitkän linjan F1-toimittajan Roger Benoitin mukaan Sauberin omistaja Finn Rausing tapasi Mercedeksen taustayhtiön Daimlerin toimitusjohtajan Ola Kalleniusin viime viikonloppuna Spassa. Benoit raportoi, että Sauber on tutkaillut vaihtoehtoisia voimalähdetahoja Ferrarin tilalle.

– Neuvottelut Hondan ja Renaultin kanssa eivät johtaneet minnekään, Benoit kertoo.

Benoit nostaa esiin myös tunnetun faktan siitä, että Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ja hänen Alfa Romeo -kollegansa Frederic Vassuer ovat hyviä ystäviä. Benoit kirjoittaa kytköksestä, joka voisi johtaa Alfa Romeon ja Mercedeksen moottoripuolen yhteistyöhön.

Kuviossa on monta kynnyskysymystä mukana. Mercedes toimittaa tällä hetkellä moottorit McLarenille, Aston Martinille ja Williamsille. Neljäs moottorikumppani vaatisi sääntömuutosta. Sen lisäksi Ferrarin taustayhtiö Fiat omistaa Alfa Romeon.

Moottorikuvioon liittyy toinen Alfa Romeo -kuljettajahuhu. Bottaksen lisäksi Nyck de Vriesiä on viety Alfa Romeon riveihin. De Vries on ajanut tuoreeltaan Mercedeksen sähköformulatallissa.

– Hän ansaitsee F1-saumansa. Ja pitää muistaa, että hän voitti F2-sarjan ART:llä, ex-F1-kuski Ralf Schumacher sanoo de Vriesistä, viitaten siihen, että ART-talli on Vasseurin perustama.

Alfa Romeolta odotetaan kuljettajauutisia ensi viikolla ajettavan Italian GP:n yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat