Valtteri Bottas nousee Kimi Räikkösen rinnalle – ehtiikö suomalaisten vaakakuppi vielä keikahtaa?

Valtteri Bottaksesta tulee Turkin GP:n erikoisen paalupaikkansa ansiosta kaikkien aikojen toiseksi eniten paalupaikkoja saavuttanut suomalaiskuski – yhdessä Kimi Räikkösen kanssa.

Bottas jäi Istanbulin aika-ajoissa toiseksi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen, mutta saa tältä tilastollisen paalupaikan haltuunsa, koska Hamilton putoaa lähtöruuturangaistuksen myötä kymmenen sijaa alaspäin sunnuntain kisastartissa.

Aivan vielä tilasto ei kuitenkaan ole Bottaksen nimissä, sillä lopullinen paalupaikkamerkintä varmistuu vasta sunnuntain startissa. Rangaistus tai tekninen ongelma saattaisivat vielä teoreettisesti viedä tilaston Bottakselta.

Paalupaikka on Bottaksen uran 18:s ja ensimmäinen sitten toukokuun Portugalin GP:n. Hänellä on nyt koossa yhtä monta ykkösruutua kuin Kimi Räikkösellä, jonka uran 18. paalupaikka tuli Ferrarin ratissa Italiassa vuonna 2018.

Bottas on ensi kaudella korvaamassa Räikkösen Alfa Romeon kisakuljettajana. Hänellä on vielä kuusi kisaviikonloppua aikaa kaunistella tilastojaan kärkitiimi Mercedeksen ratissa.

Vaikka Bottas ajaisi paalupaikan kauden jokaisessa jäljellä olevassa aika-ajossa, hän ei ehtisi saavuttaa suomalaisten tilastoykköstä Mika Häkkistä. Tämä ajoi vuosina 1997–2000 kaikkiaan 26 paalupaikkaa. Häkkisen paras kausi oli 1999, jolloin ykkösruutuja kirjattiin kaksinkertaiselle F1-mestarille peräti 11.

Muista suomalaisista Keke Rosberg saavutti urallaan viisi paalupaikkaa ja Heikki Kovalainen yhden.

Lue myös:

    Uusimmat