Valtteri Bottas kertoo: Toto Wolff reagoi tyylikkäästi yhteistyön päättymiseen – tyrmää myös epäilykset asemastaan Lewis Hamiltonin rinnalla

7:47
Toni Vilander perkaa Valtteri Bottaksen Alfa Romeo -siirron läpikotaisin

Alfa Romeolle ensi kaudella siirtyvä Valtteri Bottas kehuu Mercedes-pomoaan ja entistä manageriaan Toto Wolffia vuolaasti, kun kaksikon yhteistyö Mercedeksellä lähenee loppuaan.

Bottas kertoi MTV Urheilun haastattelussa, ettei hän olisi enää halunnut jatkaa Mercedeksellä muulla kuin monivuotisella sopimuksella. Kevään ja kesän neuvotteluissa Wolffin kanssa kävi ilmi, että molemmat osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, miten asiassa tulisi jatkaa eteenpäin.

– Ei se Totolle ollut helppo paikka, kun kävimme keskustelua ja sovimme, että ei jatketa. Kyllä hän heti oli kiinnostunut, että mitäs nyt tehdään, Bottas kertoo.

– Toto oli mun pikkuformulakausina paljon jeesaamassa. Kyllä häntä kiinnostaa, ja kyllä siihen mieheen pystyy luottamaan. Olemme hyviä ystäviä hänen kanssaan, niin totta kai hän auttaa, mitä pystyy.

Yhteisiltä Mercedes-vuosilta kaksikolle jää paljon hyviä muistoja. Ennen muuta tallin neljä jo saavutettua ja mahdollisesti vielä yksi tulossa oleva merkkimestaruus.

– Itsekin olen saavuttanut aika monta voittoa, paalua, pistettä ja podiumia. Kyllä siinä on kehittynyt sekä kuskina että ihmisenä. Mercedes-vuodet ovat tehneet itsestäni kovemman, ja nahka on paksuuntunut. Hyviä ylä- ja alamäkiä on ollut. Toivottavasti pystymme hyvillä fiiliksillä tämän kauden päättämään.

Vaikka Bottaksen suurin tavoite, henkilökohtainen maailmanmesaruus, jää Mercedes-vuosilta saavuttamatta, ei hän oikein osaa edes jälkikäteen sanoa, mitä olisi voinut tehdä viime vuosina toisin.

– Kyllä joitain omia mokia olisin jättänyt tekemättä, mutta sen voin sanoa, että kaikki on ollut joka vuosi pelissä. Pystyn selkä suorana sanomaan, että olen kaikkeni antanut. Eipä paljon muuta voi tehdä.

Kun tallikaverina on ollut Lewis Hamilton, joka on marssinut toisessa Mercedes-autossa mestaruudesta toiseen ja voitosta voittoon, pinnalle on tämän tästä nostettu epäilyksiä, onko Bottaksella ollut missään vaiheessa samat lähtökohdat tuloksen tekemiseen kuin Hamiltonilla. Bottas kiistää nämä epäilykset.

– Kyllä jos katson joka kautta erikseen, niin aina alkuvuodesta kyllä. En voi sanoa, että lähtökohdat olisi ollut mitenkään erilaiset. Kyllä kauden alussa on aina ihan hyvä fiilis ollut, tasapuolinen, että on tuettu.

– Jos on tullut huonoja kisoja tai huonoa tsägää, niin kyllä se tilanne sitten muuttuu. Esimerkiksi tänä vuonna fakta on se, että en minä enää mestaruudesta taistele. Olen niin kaukana. Koetetaan Lewisille se mestaruus pelata ja tiimimestaruus myös.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja