Valtteri Bottakselta hurja ennustus Viaplaylle – aikoo haastaa Mercedekset kisassa: "Täytyy olla tosi ylpeä"

Komeasti kuudenteen lähtöruutuun F1-kauden ensimmäisessä aika-ajossa yltänyt Valtteri Bottas kertoo Alfa Romeon tiimiväen jännittäneen tulevaa Bahrainin iltavalojen syttyessä. Lopputulos oli todellinen sensaatio.

Komeasti kahdesta ensimmäisestä osiosta jatkoon päässyt Bottas joutui jättämään viimeisen osion yhden kortin varaan käytettävissä olevien renkaiden huvetessa loppuun.

Siinä suomalainen vetäisi hatusta huippuajan, jolla hän iski Alfa Romeon kolmanteen lähtöriviin viime kauden tallikaverinsa, Mercedeksen Lewis Hamiltonin viereen. Kaksikon väliin jäi vain reilut kolme kymmenystä.

– Täytyy sanoa, että oli tosi hyvä aika-ajo. Omalta osaltani tosi puhdas, ja joka kierroksella pystyi aina löytämään lisää ja parantamaan jossain, Bottas intoili Viaplayn haastattelussa.

– Tiimin puolesta täytyy olla tosi ylpeä. Tuntui, että porukka vähän jännitti ennen aika-ajoa, että mitä tästä tulee, mutta hyvähän siitä tuli.

Tällä kaudella kuskeilla on aika-ajossa käytettävissään vain neljä uutta rengassarjaa, joista Bottas käytti kaksi varmistaakseen pääsynsä kymmenen parhaan kuljettajan päätösosioon.

Bottas kertoo olleensa varsin tyytyväinen Alfa Romeon ajotuntumaan perjantai-illan harjoituksista lähtien. Harjoitusten data povasi Alfalle hyvää vauhtia sunnuntain kisaan, mutta aika-ajovauhti pääsi yllättämään kaikki.

Taakse jäivät toinen sensaatiokuski, seitsemänneksi Haasin autolla sijoittunut Kevin Magnussen, Alpinen Fernando Alonso Mercedeksellä ja Mercedeksellä yhdeksänneksi jätetty George Russell, joka nimenomaan otti Bottaksen paikan huipputiimissä.

Paalupaikalle ylsi Ferrarin Charles Leclerc ennen Red Bullin Max Verstappeniaja toista Ferraria Carlos Sainzia. Kun vielä neljänneksi ylsi Red Bullin Sergio Perez, nämä kaksi tiimiä näyttävät nyt olevan edellä muita.

– Ihan varmasti pystymme taistelemaan kenen kanssa vain paitsi Ferrari ja Red Bull ovat tällä hetkellä ehkä vähän nopeampia kuin muut, mutta muiden kanssa pystytään ihan hyvin vääntämään, Bottas ennusti sunnuntain kisasta.

Alfa Romeon paras sijoitus vuoden 2019 F1-paluunsa jälkeen on Kimi Räikkösen neljäs sija vuoden 2019 Brasilian GP:stä.

Lue myös:

    Uusimmat