Lewis Hamilton valmistautuu ottamaan Valtteri Bottaksen kimppuunsa – heittää haaveet voitosta: "Nuo jätkät ovat aivan toisesta liigasta"

Vuosikausia F1-sarjaa hallinneelle Mercedekselle viides ja yhdeksäs sija kauden ensimmäisessä aika-ajossa voi tuntua katastrofilta, mutta Lewis Hamilton oli itse asiassa helpottunut tuloksesta.

Mercedeksen odotettiin koko ajan ottavan kunnon harppauksen Red Bullin ja Ferrarin kantaan, mutta tätä ei koskaan Bahrainin aika-ajossa nähty.

Ferrarin Charles Leclercin paalupaikan ja Red Bullin Max Verstappenin kakkospaikan takana seuraavat sijat menivät Ferrarilla Carlos Sainzille ja Red Bullilla Sergio Perezille.

Hamilton jäi tästä junasta lähes seitsemän kymmenystä. Hän starttaa kisaan viidennestä lähtöruudusta yllättäen viimevuotisen tallikaverinsa, nykyään Alfa Romeolla ajavan Valtteri Bottaksen vierestä.

– Olen aidosti todella onnellinen tästä päivästä, kun ottaa huomioon, missä olemme olleet viime viikot ja kuinka painajaismainen auto on ollut ajaa, Hamilton kommentoi aika-ajon jälkeen Sky Sportsin haastattelussa.

– Se, että saan viidennen sijan aika-ajossa, ja nuo jätkät ovat edellä aivan toisesta liigasta, niin olen aidosti onnellinen tästä, Hamilton vakuutteli.

Myös perjantain harjoitusten pitkät kisamittaiset vedot povaavat Mercedekselle ongelmia. Tiimiltä uupuu edelleen puoli sekuntia kierrosta kohti. Hamilton saakin jännittää, miten hänen vauhtinsa riittää Valtteri Bottasta, seitsemännestä ruudusta starttaavaa Haasin superyllättäjää Kevin Magnussenia ja kahdeksanneksi sijoittunutta Alpinen Fernando Alonsoa vastaan.

– Nuo jätkät karkaavat kyllä, joten emme taistele heidän kanssaan, Hamilton sanoo Ferrareista ja Red Bulleista.

– He olivat sekunnin meitä edellä eilisessä kisavauhdissa, joten minun taisteluni käydään mitä todennäköisimmin takanani olevien kavereiden kanssa.

Yhdeksänteen ruutuun jätetty tuore Mercedes-kuski George Russell yritti tehdä muutoksia autoonsa kesken päätösosion, mutta tilanne meni vain pahempaan suuntaan.

– Minulla ei ollut pitoa, ja menin sekunnin hitaampaa kuin kakkososiossa, vaikka odotin paria kymmenystä nopeampaa. Se oli todella sääli, Russell kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat