Valtteri Bottas aikoo kääntää surkean päivän edukseen: "Siitä voi olla hyötyä"

Rata, jolla ei ole ajettu vuosiin F1-autoilla ja kokonaan väliin jäänyt ensimmäinen ajopäivä. Valtteri Bottas aikoo käyttää tämän yhdistelmän edukseen Saksan Nürburgringin viikonlopun edetessä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Perjantain kaksi harjoitussessiota jäivät kokonaan ajamatta, kun sumu esti tapahtuman turvallisen läpi viemisen. Jos pelastushelikopteri ei voi nousta ilmaan, onnettomuuden sattuessa 54 kilometrin päässä olevaan sairaalaan ei ehdittäisi tarpeeksi nopeasti.

Tavallisesti kuskit viettävät kisaperjantait tutkien päivän aikana kerättyä dataa, mutta nyt he saavat keksiä muuta tekemistä.

– Tämmöinen perjantai. On hauskempiakin perjantaita ollut, mutta minkäs tälle kelille mahtaa – ei mitään. Huomenna ainakin säätiedote näyttää paremmalta, joten toivottavasti päästään ajamaan, Bottas totesi sateisen päivän annista.

Nürburgringiin kuskit ovat saaneet tutustua vuoden 2013 F1-kisan jälkeen vain simulaattorilla, joten nyt pärjää se, joka pystyy nopeimmin omaksumaan radan metkut.

– Pitää vain olla tosi reaktiivinen auton säätöjen kanssa, ja tietenkin kuskin kannalta täytyy nopeasti löytää rytmi ja vauhti, Bottas luetteli.

– Täällä ei ole kukaan kuitenkaan pitkään aikaan ajanut kilpaa, joten siitä voi olla hyötyä, jos pystyy löytämään kaikki asiat kohdilleen ennen muita.

– Yleensä on aika pitkä päivä perjantai-iltana käydä läpi kaikkia juttuja, mutta tänään on vähän hiljaisempaa. Ei ole paljon läpi käytävää, mutta keskitytään huomiseen, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja