Mercedes säikähti koronaketjua – Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton "elävät kuin erakot" F1-varikolla

Formula ykkösten talli Mercedes ilmoitti eilen, että tallin jäsen on antanut positiivisen näytteen koronavirustestissä. Tänään Eifelin gp-kisan harjoituspäivänä talli kertoi, että uusissa testeissä on löytynyt toinenkin tartunta. Lisäksi yksi testitulos jäi varmistamatta ja kyseinen testi uusitaan vielä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes joutuu korvaamaan ryhmästään kaikkiaan kuusi ihmistä, sillä kahden koronapositiivisen kanssa läheisessä kontaktissa olleet nineljä ihmistä joutuvat hekin sivuun toiminnasta tänä viikonloppuna. Mercedes on lennättänyt Britanniasta kuusi korvaajaa Nürburgringin kuplaan.

Mercedeksellä ajavat MM-pistekärki Lewis Hamilton sekä pisteissä toisena oleva suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas. Tallipäällikkö Toto Wolff kertoi, että kumpikin kuljettaja joutuu pysymään huoneessaan huonon sään estettyä harjoitukset tänään.

–  He ovat koko porukan rajoitetuimmat (eristetyimmät). Eihän tämä mikään ideaalitilanne ole, koska on oltava kuin erakot – ja sitä he ovat, Wolff sanaili.

–  He ovat huoneissaan ja välttävät kontakteja niin paljon kuin vain mahdollista. He eivät käy ruokailemassa (muiden kanssa) eivätkä tapaa muita. Teemme tilannekatsauksia Zoom- tai Teams-sovelluksilla, kuljettajat eivät tapaa kisainsinöörejään. Tilanne on ihan kirjaimellisesti sellainen, että he hyppäävät autoon ja ajavat ja pitävät turvavälit (tallin jäseniin).

Wolff uskoo, että Mercedes pystyy pitämään koronatilanteensa hallinnassa.

–  Aina kun menetämme tärkeän henkilön varikolta, se vaikuttaa kisaan. Mutta homma on hallinnassa, luulen niin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja