Valtteri Bottaksen ihmekierros kestää – Kimi Räikkönen tempaisi nopeusmittaukseen kylmäävää kyytiä

Viimeisen F1-testipäivän aamuna nähtiin jo huomattavasti kovempaa vauhtia kuin aiemmin, mutta Valtteri Bottaksen viime viikolla kellottamaan ihmekierrokseen kenelläkään ei ollut mitään asiaa.

Aamu valkeni Barcelonassa aurinkoisena ja varsin lämpimänä, mutta toisaalta viime päivinä rata-alueella puhaltanut tuuli oli läsnä myös perjantaina.

Päivän ensimmäisessä nelituntisessa sessiossa nähtiin huomattavasti aiempaa enemmän pehmeitä C4- ja C5-renkaita, mutta kierrosajat jäivät kauas Bottaksen viime viikolla kellottamasta 1:15,732:sta.

Aamupäivän nopein oli Renault'n Daniel Ricciardo ajalla 1:16,276. Ferrarin Charles Leclerc (+0,084) ja Mercedeksen Lewis Hamilton  (+0,134) taipuivat Ricciardolle vain niukasti. Kaikki kolme ajoivat pehmeimmällä, C5-renkaalla, ja Ricciardon aika on testien toiseksi paras.

Leclercin noteeraus oli Ferrarin kovin ja kaikkiaan testien kolmanneksi kovin veto. Hamiltonin kierrosaika herätti enemmän kysymyksiä kuin tarjosi vastauksia. Britti ei päässyt huippunopeuksissa edes kuuden kärkeen, mikä saattaa kieliä siitä, että Mercedes piti moottorinsa tehot kurissa eilisen öljynpaineongelman johdosta.

Racing Pointin Sergio Pérez ja McLarenin Carlos Sainz nykäisivät kaksi pykälää kovemmalla renkaalla 1:16,658 ja 1:16,822, jotka Pirellin taulukoiden mukaan vastaisivat C5-renkaalla jo alle 1:16:n vauhtia.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sen sijaan kiersi radan aamulla 62 kertaa ja kellotti parhaimmillaan ajan 1:17,415. Räikkönen teki parhaan kierrosaikansa C5-seoksella. Aika oikeutti aamun yhdeksänteen sijaan.

Nopeusmittaukseen Räikkönen tempaisi perjantaiaamun pohjat, 334 kilometriä tunnissa. Toki suomalaisen täytyi saada tilanteessa hieman vetoapua edellä ajaneelta, kun Pérez jäi vain 317:ään.

Räikkönen jatkaa Alfa Romeon ratissa myös iltapäivällä. Bottas puolestaan kuittaa ajovuoron Mercedeksellä.

Lue myös:

    Uusimmat