Mercedes-pomo puhuu jo todellisesta ongelmasta – onko tässä F1-mestaritallin kipupiste?

1:56
Koronavirus on noussut puheenaiheeksi F1-testien toisella viikolla Barcelonassa.

Mercedeksen moottorien epäluotettavuus aiheuttaa huolta Barcelonan F1-testeissä.

Suorituskyvyltään ylivertaiselta tallilta jälleen tänä vuonna näyttävä Mercedes on paininut Barcelonan testeissä samaan aikaan moottoriongelmien kanssa, kun suurin huomio on kiinnittynyt auton nopeuteen ja uuteen innovaatioon DAS:iin, jolla voi muuttaa auton etupyörien aurauskulmaa täydessä vauhdissa.

Ensimmäisellä viikolla Mercedeksen moottorit yskivät kahteen otteeseen, kun sekä Valtteri Bottaksen että asiakastalli Williamsin Nicholas Latifin autojen voimayksiköissä ilmeni ongelmia.

Toisella testiviikolla moottoriviat ovat jatkuneet.

– Muutamia moottoriongelmia, mikä on hieman turhauttavaa, tallipäällikkö Claire Williams harmittelee GP Blog -sivustolle.

– Käytämme nyt jo kolmatta moottoriamme, mikä on tietenkin vienyt meiltä paljon aikaa pois radalta.

Williamsin testiurakkaa vaikeuttaneet viat ovat Claire Williamsin mukaan yksinomaan Mercedeksen voimayksiköistä johtuvia.

– Ainakaan se ongelma ei ole meidän päässä, että itse autossa olisi jotain vialla, Williams sanoo.

Testien neljäntenä päivänä Latifi joutui pysäyttämään savuttavan autonsa radan varteen. Moottorin öljynpaineet olivat pudonneet, eikä auton sähköjärjestelmä saanut moottoria sammumaan ajoissa, mistä seurasi pienimuotoinen tulipalo.

Latifin tilanteen jälkeen Mercedes sääti moottoriasetuksia herkemmiksi. Kun Lewis Hamiltonin öljynpaine laski seuraavana päivänä hetkellisesti, moottori sammui itsestään. Britin testipäivä päättyi siten vain 14 kierroksen jälkeen.

Kun F1 on yrittänyt täksi kaudeksi säännöillään estää kaikki kommervenkit, joilla tallit vielä viime kaudella hyödynsivät moottoriöljyä polttomoottoreissaan, se on aiheuttanut yllättävän suuria haasteita Mercedekselle.

– Se on todellinen ongelma, tallipäällikkö Toto Wolff tunnustaa Auto Motor und Sportille.

Myös Ferrarilla on ollut omat vaikeutensa moottorien öljynpaineiden kanssa, mikä maksoi tallille yhden moottorin testien ensimmäisellä viikolla. Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan asia ei ole kuitenkaan enää huolenaihe, ja samainen moottori on otettu uudelleen käyttöön.

Toistaiseksi Barcelonan testeissä vain moottorivalmistaja Renault on selviytynyt ilman suurempia teknisiä ongelmia. Hondan moottoreissa huomattiin jo aikaisessa vaiheessa pienimuotoinen valmistusvirhe, mutta vian korjauksen jälkeen japanilaisvalmistajan voimayksiköt ovat kuljettaneet autoja radalla ilman keskeytyksiä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja