Valtteri Bottakselta suoraa tekstiä F1-maailmanmestaruuden puuttumisesta – vihjaa asennemuutoksella

2:19
Videolla juttua viime kauden viimeisen kisan, Abu Dhabin GP:n aika-ajojen tapahtumista: Toto Wolffilta poikkeuksellinen viesti Valtteri Bottakselle.

Suomalaiskuski Valtteri Bottas aloittaa jo viidennen kautensa Mercedeksellä, kun uusi sesonki pyörähtää käyntiin tämän kuun lopussa Bahrainissa. Bottaksen Mercedes-vuosien aikana saksalaistalli on ollut karussa muilta. Kuljettajien maailmanmestaruudet ovat kuitenkin menneet joka kerta Lewis Hamiltonille. Nyt Bottas vihjailee asennemuutoksella.

Viime kauden lopulla Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi, että saksalaistallin pitää antaa lisää tukea Bottakselle. Tämä johti muun muassa siihen, että Wolff antoi poikkeuksellisella tavalla kannustusviestin suomalaiselle Abu Dhabin GP:n aika-ajojen loppuhetkillä.

Tallin tuki ja tallilta tulevat odotukset nousivat esille Mercedeksen uuden W12-auton tiedotustilaisuudessa.

– Joinakin F1-vuosina olen asettanut itselleni liikaa paineita, Bottas myöntää.

– On ollut myös hetkiä, milloin olen ottanut liikaa paineita ulkopuolelta. Ja ehkä myös hetkiä, milloin en ole saanut niin paljon painetta omieni riveistä. Kyse on siitä, että löytää tasapainon ja pystyy elämään sen kanssa.

– Lewis on voittanut mestaruuden joka kerta, kun olen ollut tallissa. Uskon silti uuteen kauteen lähdettäessä, että voin aivan varmasti taistella tittelistä – kaiken alkaessa puhtaalta pöydältä. Mestaruus on ultimaattinen tavoite. Ja sitä varten on edettävä vain askel kerrallaan.

Bottas avasi myös sitä, miten hän lähestyy kautta 2021.

– Vaadin itseltäni enemmän kuin koskaan aiemmin, Bottas latasi.

– En voi sortua yliyrittämiseen, mutta tavoite on se, että kun olemme viimeisessä kisassa Abu Dhabissa, voin katsoa taaksepäin ja sanoa, että tein kaikkeni ja annoin kaikkeni sille, että voisin voittaa mestaruuden.

– Vaadin itseltäni niin paljon kuin tuntuu, että pitää vaatia. Ja samalla vaadin tukea ja sellaista informaatiota, mitä tarvitsen. Sen suhteen voin olla itsekkäämpi, Bottas vihjaili asennemuutoksella.

– Jos antaa kaikkensa yhtenä vuotena, koko elämän aikana, se on loppupeleissä aika lyhyt aika. Tuo on se ajattelutapa, jolla lähden kauteen, Bottas julisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja