Toto Wolff latasi suoran kommentin Valtteri Bottaksen Mercedes-asemasta – "Hän on ollut valitettavassa tilanteessa"

Ketkä ajavat Mercedeksellä kaudella 2022? Tämä kysymys on jo nyt tapetilla, vaikka uusi kausi ei ole ehtinyt lähteä vielä edes liikkeelle. Taustalla on saksalaistallin täysin avoin tilanne. Sekä Valtteri Bottaksen että Lewis Hamiltonin sopimukset ovat katkolla.

Bottas aloittaa nyt viidennen kautensa Mercedeksellä. Tähän mennessä suomalainen on jäänyt tallikaverinsa Hamiltonin jalkoihin.

Bottas on pystynyt haastamaan Hamiltonin, joka on ollut kuitenkin isossa kuvassa edellä.

Mercedeksen tilanne sai uusia vivahteita, kun saksalaistallin junioriohjelmaan kuuluva George Russell korvasi Hamiltonin viime kauden Sakhirin GP:ssä. Russell hyppäsi tuolloin lyhyellä varoitusajalla Williamsilta Mercedekselle, kun Hamiltonin koronatartunta tuli julki.

Russell häikäisi kyseisen viikonlopun aikana. Nuori brittikuski johti muun muassa kisaa pitkän pätkän ajan.

Tämä johti jos jonkinlaisiin huhuihin. Sekä Hamiltonin että Bottaksen asema joutui kyseenalaistuksen kohteeksi.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff otti suoraan kantaa Bottaksen tilanteeseen Mercedeksen uuden W12-auton julkistustilaisuudessa.

– Valtteri on ollut valitettavassa tilanteessa viime vuosien aikana lyhyiden sopimusten myötä. Mutta hän on käsitellyt hyvin paineita. Hän on viileä suomalainen – hän osaa käsitellä noita juttuja, Wolff totesi.

Wolff viittaa kuitenkin tuleviin isoihin muutoksiin.

– Vuonna 2022 voimaan astuvat uudet säännöt ja sen takia meidän pitää seurata sitä, miten asiat etenevät tulevan kauden aikana.

– Olen tyytyväinen häneen ja insinöörit ovat tyytyväisiä häneen. Hän ansaitsee paikkansa Mercedeksellä, Wolff sanoi suoraan Bottaksesta.

Wolff hehkuttaa muun muassa Bottaksen ja Hamiltonin roolia Mercedeksen autojen kehitystyön takana.  

– Yhteistyö heidän kanssaan toimii mainiosti. Ja se on tuottanut tulosta, Wolff viittaa Mercedeksen viime vuosien menestykseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja