Valtteri Bottakselta suoraa puhetta tulevaisuudestaan – paljasti salaisen haaveensa

F1-talli Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas, 33, aikoo jatkaa ajamista vielä monta vuotta.

Bottas aloittaa maaliskuussa jo 11. kautensa moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Sarjan kokeneimpien kuljettajien joukkoon lukeutuva suomalainen sijoittui viime kaudella MM-sarjan kymmenenneksi 49 MM-pisteen turvin.

Alfa Romeo ja Bottas aloittivat viime kauden vahvasti, mutta kauden edetessä talli ei pystynyt kehittämään autoaan muiden tahdissa ja Bottas pääsi kauden toisella puoliskolla pisteille vain kahdesti.

Bottas toivoo Alfa Romeon yltävän tulevalla kaudella parempaan. Suomalaistähti paljasti myös salaisen haaveensa ensi kauteen liittyen.

– Tämän vuoden tavoitteena on sijoittua korkeammalle kuin viime vuonna ja olla paljon tasaisempi. Viime kaudella oli liian paljon ylä- ja alamäkiä. Haaveilen myös salaa palkintokorokesijasta, Bottas paljastaa Reutersin haastattelussa.

Bottas on tulevalla kaudella F1-varikon neljänneksi vanhin kuljettaja. Suomalaista vanhempia ovat vain Mercedeksen Lewis Hamilton (38), Aston Martinin Fernando Alonso (41) ja Haasin Nico Hülkenberg.

Ikä ei kuitenkaan vielä ole alkanut painaa Bottasta. Pikemminkin päinvastoin.

– Tunnen oloni hyväksi ja fyysisesti vahvaksi. Autossa oloni on hyvä. En ole vielä nähnyt pientäkään suorituskyvyn heikkenemistä urani alun jälkeen. Opin joka kausi jotain uutta, ja sitä kautta sitä tulee paremmaksi ja kokeneemmaksi, Bottas toteaa.

Bottas solmi Alfa Romeon kanssa monivuotisen sopimuksen, joka pitää suomalaisen F1:ssä ainakin kaudet 2023-24.  Suomalaiskonkari painottaa, ettei hänellä ole mikään kiire pois F1-ympyröistä.

– Minulla on vielä monta vuotta jäljellä. Ei epäilystäkään. Nautin kisaamisesta ja kaikesta, mikä liittyy F1:iin, joten minulla on vielä monia, monia vuosia jäljellä. Katsotaan, mitä tapahtuu, Bottas toteaa tulevaisuudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja