Valtteri Bottas julisti kolme tavoitetta toiseen F1-kauteensa Alfa Romeolla

Valtteri Bottas on valmis toiseen F1-kauteensa Alfa Romeolla. Kausi alkaa virallisesti 23.–25. helmikuuta Bahrainissa ajettavilla talvitesteillä, ja kauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan 5. maaliskuuta samassa paikassa.

Bottaksen ja Alfa Romeon ensimmäinen yhteinen vuosi alkoi onnellisten tähtien alla. C42-auto oli alkukaudesta kilpailijoitaan kevyempi, ja tämä siivitti Bottaksen kauden yhdeksässä ensimmäisessä kilpailussa seitsemän kertaa pisteille.

Tätä seurasi peräti 10 osakilpailun mittainen pisteetön putki, joka oli Bottaksen tapauksessa pisin sitten hänen debyyttikautensa 2013.

Alkukauden pistesijat olivat lopulta arvokkaita, sillä Alfa Romeo sijoittui valmistajien MM-sarjassa kuudenneksi. Aston Martin pääsi tasapisteisiin, mutta jäi huonompien sijoitustensa vuoksi seitsemännelle sijalle.

Kuljettajien puolella Bottas oli lopulta kymmenes.

Kaudelle 2023 suunta on selkeä.

– Tavoite on yksinkertainen: meidän täytyy saavuttaa yhä enemmän. Aina täytyy tavoitella parempaa ja korkeammalle. Täytyy parantaa jatkuvasti, koska se ajaa meitä eteenpäin, Bottas sanoi F1:n verkkosivujen mukaan.

– Odotan parempaa luotettavuutta, enemmän pisteitä ja parempia tuloksia. Mutta se, miten siihen pääsee, on se vaikea asia. Siinä tullaan yksityiskohtiin ja siihen, että työskentelemme yhdessä erittäin kovasti.

Omaan rooliinsa tallissa Bottas tuntuu olevan aidosti tyytyväinen. Mercedeksellä hän oli aina jossain määrin alempana kuin Lewis Hamilton, mutta nyt hänen vastuullaan on viedä kokemuksellaan tallia eteenpäin.

– Roolini on ollut erilainen kuin koko aiemmalla urallani. Olen ollut aiempaa enemmän osallisena, ja aiempaa suurempi tietomäärä kulkee minun kauttani.

– Yhteistyömme alkoi heti viime vuoden alussa, ja yritin antaa kaiken kokemukseni ja teknisen tietämykseni. Se työ jatkui läpi viime vuoden. Kun käyn tehtaalla, haluan kuulla, miten asiat sujuvat, ja jos minulla on ideoita tai kysymyksiä, voimme keskustella.

Alfa Romeo ei julkistanut tänään tiistaina vain uuden autonsa väritystä, vaan autossa oli myös selkeitä teknisiä eroavaisuuksia viime kauteen. Muutoksia oli tehty lattiaan ja auton peräpäähän.

– Suunta, johon olemme menneet, on oikea. Työ jatkuu, ja työ on nähtävissä tässä autossa. Toivottavasti kaikki on entistä paremmin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja