Valtava isku Ranskalle EM-kisoissa – tuttu kuvio toistumassa?

Kylian Mbappe loukkaantui Ranskan EM-avauksessa 2:50
Kylian Mbappe loukkaantui Ranskan EM-avauksessa.

Jalkapallon miesten EM-kisoissa Ranska on perjantai-iltana mutkikkaan haasteen edessä, kun se kohtaa hyvävireisen Hollannin ilman ykköstähteään Kylian Mbappéa. Vaikka Ranska on yksi turnauksen mestarisuosikeista, ei päivänselvää korvaajaa nenänsä kaksinkamppailutilanteessa maanantain ottelussa Itävaltaa vastaan murtaneelle Mbappélle ole.

Ranskalaislehti RTL Francen tietojen mukaan Mbappé on sivussa kaksi viikkoa Ranskan vahvuudesta, mikä tarkoittaa, ettei hyökkääjää enää nähdä kentällä lopuissa alkulohkon otteluissa. Ranskan 1–0-voittoon päättyneen ottelun jälkeen maan jalkapalloliitto kertoi tiedotteessaan teettävänsä Mbappélle kasvosuojan, jonka avulla hyökkääjän paluu tositoimiin olisi mahdollista pudotuspeleissä.

Sitä ennen Ranskan on kuitenkin selvittävä kuivin jaloin haastavista alkulohkon otteluista Hollantia ja Puolaa vastaan.

Uskoa iskuvoimaan riittää

Ranskan keskikenttäpelaaja Adrien Rabiot'lla riittää uskoa Les Bleus'n iskuvoiman terävyyteen, vaikka ykköstykin puuttuminen kokoonpanosta kirpaiseekin.

– Totta kai hän on tärkeä pelaaja, onhan hän kapteeni ja johtaja. Sillä on tietysti vaikutusta, mutta meillä poikkeuksellinen joukkue, Rabiot arvioi tilannetta.

Rabiot korosti Ranskan joukkueen leveyttä, vaikka Mbappé toimikin maanantain ottelun ainoan maalin pääarkkitehtinä, kun tähtihyökkääjän keskitys päätyi itävaltalaistoppari Maximilian Wöberin epäonnisen puskun kautta omaan maaliin.

– Meillä on enemmän kuin tarpeeksi vaihtoehtoja Kylianin tilalle. Luotan täysin vaihtopenkkimme pelaajiin ja laatuun, mitä meillä on, Rabiot latasi itsevarmana.

Luottoratsu Giroud valmiina haasteeseen

Useimmat uskovat Ranskan päävalmentaja Didier Deschampsin istuttavan veteraanihyökkääjä Olivier Giroud'n Ranskan hyökkäyksen kärkeen Mbappén paikalle. Giroud pääsi hetkeksi tositoimiin jo maanantain ottelussa, kun loukkaantunut Mbappé vaihdettiin pois kentältä pelin viime minuuteilla.

Ranskan luottopelaajana vuosikaudet toimineella Giroud'lla on varsin tuoretta kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta vuoden 2022 Qatarin MM-kisoista, kun huippuhyökkääjä Karim Benzema loukkaantui turnauksen alla. Benzeman paikan ottanut Giroud vastasi huutoon ja takoi kuudessa ottelussa neljä maalia ollen merkittävässä roolissa Ranskan MM-hopealle päätyneessä joukkueessa.

Maajoukkueuransa EM-kisoihin päättävä 37-vuotias Giroud vakuuttaa olevansa valmis antamaan kaikkensa maansa puolesta käskyn käydessä.

– Ajattelutapani on aina sama. Tavoitteeni on auttaa joukkuettani, kun valmentaja antaa minulle mahdollisuuden. Kaikki tietävät, että ajattelen joukkuetta ennen kuin ajattelen itseäni, Giroud painotti ennen Itävalta-ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat