Vältä näitä virheitä: Älä pese lakanoita yhdessä pyyhkeiden kanssa

Näillä vinkeillä pidennät lakanoittesi käyttöikää.

Pyykinpesu on helppoa: Likaiset pyykit koneeseen, pesuainetta perään ja ohjelma päälle - eikö? Miksi silti jokainen meistä on kuitenkin joskus värjännyt valkoiset punaisiksi tai ottanut koneesta huomattavasti pienemmät tekstiilit pois?

Lakanoiden pesuunkin on omat vinkkinsä. The Huffington Post listasi yleisimmät virheet, joita teemme lakanoiden pesussa. 

1.  Peset ja kuivaat lakanat yhdessä pyyhkeiden kanssa: Pyyhkeet ja lakanat eivät sovi yhteen. Pyyhkeet saattavat päästää paljon nöyhtää, joka takertuu lakanoihin varsinkin, jos kuivaat ne yhdessä rummussa. Pyyhkeet myös kehittävät kitkaa, joka heikentää lakanoiden kuitujen kestävyyttä.

2. Jätät lakanat koneeseen: Unohda ryppyiset lakanat äläkä jätä niitä pesun jälkeen koneeseen odottamaan. Pesukone linkoaa lakanan rummun reunoihin kiinni, ja rypyt jämähtävät ellet poista niitä koneesta ja ravista heti pesun jälkeen. Jos käytät kuivausrumpua, ota lakanat pois hiukan kosteina ja levitä ne sängylle kuivumaan. Saat sileää silittämättä.

3. Käytät liian vahvaa pesuainetta: Liian vahva pesuaine pilaa lakanasi yhtä tehokkaasti kuin liika pesuaine. Lakanat harvoin likaantuvat yhtä paljon kuin farkut tai ulkovaatteet. Käytä hienopesuun tai herkälle iholle tarkoitettua pyykinpesuainetta – näin pidennät lakanoittesi käyttöikää ja ne todennäköisesti tuoksuvatkin paremmilta.

4. Peset lakanat liian kuumassa: Aito puuvilla kutistuu aina. Aina. Jotkut lakananvalmistajat jättävät lakanoihin reilusti kutistumisvaraa, jotkut eivät ollenkaan. Varmin tapa kutistaa puuvillalakana on pestä ja kuivata se liian kuumassa.

Lähde: The Huffington Post

Lue myös:

    Uusimmat