Valpolicella Superiore Zenato 2002

Valpolicella Zenato 2001

  • Italia, Veneto
  • Zenato, DOC Valpolicella Classico
  • Hinta: 9.28 €
  • Alkon numero: 450187

1100-luvun dokumentit viittaavat Valpolicellan alueeseen nimellä Valle Policella, tai Val Polesella. Viimeksi mainittu saattaa viitata Kreikan etymologian “polizelos”-sanaan, kahdesti siunattuun. Alue sijaitsee Adige-joen ja Gardajärven välissä. Lessinin kukkulat Trentoa vastapäätä ovat pohjoisena rajana Veronan ollessa itäinen raja. Aluetta voisi kutsua Veronan helmeksi: viiniköynnökset, oliivi- ja kirsikkapuut vihertävät lempeillä kukkuloilla, peltojen ollessa runsaita sekä hedelmällisiä. Rooman valtakunnan ajoista lähtien alue on ollut arvostettu levähdys- ja ajanviettopaikka. Maakunnan useat renessanssi-aikakauden tilat todistavat alueen olleen jo silloin suuressa suosiossa.

Viinin Corvina, Rondinella, Sangiovese, rypäleet ovat kasvaneet pohjoisitalialaisen Veronan kaupungin ympärillä sijaitsevalla Valpolicellan laatuviinialueella, Sant'Ambrogion kukkuloilla.

Maaperä alueella on liitu- ja kalkkipitoista. Zenaton kellarit ja viinitarhat sijaitsevat San Benedetto di Luganassa Gardajärven etelärannalla. Viinitalo on vuonna 1960 perustettu perheyritys, jonka johdossa on yhä Sergio Zenato; vaimon vastatessa yrityksen imagoon liittyvistä asioista.

Viinin väri on tumma rubiininpunainen ja hieman kehittynyt. Tuoksu on nuori ja raikas sekä kevyesti marjaisa. Mukana on hiven mantelia sekä orvokkia. Maku on kuiva, pehmeän täyteläinen ja selkeän hedelmäinen. Makua tasapainottaa hyvä happorakenne, joka tuo viiniin ryhtiä. Jälkimaku on keskipitkä jättäen suuhun kirsikan maun.

Minkä kanssa?

Tällainen pehmeä ja hedelmäinen viini sopii hyvin aromaattisten liha ja riistapatojen kumppaniksi. En toki pistäisi vastaan, mikäli saisin jotain kovahkoa ja aromaattista juustoa sekä ilmakuivattua kinkkua hyvässä seurassa pimenevän syysillan aluksi. Tarjoa tämä viini noin 16-18 asteisena.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja