Valokuvatoimisto kieltäytyi toimittamasta takaa-ajon aikana taltioitua materiaalia Harrylle ja Meghanille: "Omaisuus kuuluu omistajalleen"

Harry ja Meghan – sosiaalipornopiraijat vai vapauden airuet? 8:26
Mitkä ovat pariskunnan räikeimmät kohut? Katso Kunkkukorneri-vodcast Harrysta ja Meghanista.

Harry ja Meghan ovat joutuneet tiistai-iltana New Yorkissa valokuvaajien takaa-ajon kohteiksi.

Valokuvatoimisto, joka otti kuvia prinssi Harrysta ja herttuatar Meghanista pariskunnan mukaan vaarallisen takaa-ajon aikana, on kieltäytynyt luovuttamasta kuvia heille.

Kaliforniassa toimiva viihdekuvatoimisto Backgrid kertoi BBC:lle hylänneensä oikeudelliset vaatimukset New Yorkissa tiistai-iltana otetusta materiaalista.

Harryn ja Meghanin tiedottaja puolestaan kuvaili takaa-ajoa lähes katastrofaaliseksi takaa-ajoksi, joka johti useihin läheltä piti -tilanteisiin.

New Yorkin poliisi kertoo, että lukuisat valokuvaajat olivat tehneet tiistai-iltana pariskunnan matkan palkintoseremoniasta haastavaksi, mutta lisäsi, ettei törmäyksiä, pidätyksiä tai loukkaantumisia ole raportoitu.

Taksinkuljettaja, joka ajoi heitä lyhyen matkan kertoi tiedottajan kertomuksen olleen liioiteltu ja jotkut valokuvaajat ovat kiistäneet myös osan kertomuksesta.

Backgrid-valokuvatoimisto kertoi torstaina saaneensa kirjeen Sussexien lakimiesten tiimiltä. Kirjeessä, jota BBC ei ole nähnyt, todettiin seuraava:

– Vaadimme, että Backgrid toimittaa meille välittömästi kopiot kaikista kuvista ja videoista, jotka kuvaajat ottivat eilen illalla sen jälkeen, kun pariskunta oli poistunut tilaisuudesta ja siitä seuraavien tuntien aikana.

Valokuvatoimisto ilmoitti vastanneensa kirjeeseen seuraavasti:

– Amerikassa, kuten varmasti tiedätte, omaisuus kuuluu omistajalleen. Kolmannet osapuolet eivät voi vain vaatia, että se annetaan heille, miten ehkä kuninkaat voivat. Ehkä teidän kannattaisi neuvoa asiakkaallenne, että tämä maa on hylännyt jo kauan aikaa sitten hänen englantilaiset sääntönsä kuninkaallisesta etuoikeudesta vaatia kansalaisia luovuttamaan omaisuutensa kruunulle.

Backgrid -valokuvatoimisto kertoi keskiviikkona tutkivansa pariskunnasta kuvia otettaneiden neljän freelance-kuvaajan käytöstä, vaikka toimisto kiistikin pariskunnan luonnehdinnan tapauksesta.

Valokuvaajien mukaan pariskunta ei ollut missään kohtaan "välittömässä vaarassa", toimisto kertoo.

Harryn ja Meghanin tiedottaja sanoi, että pariskunta ymmärtää olevansa julkisuuden henkilöitä, mutta kiinnostuksen ei pitäisi koskaan mennä kenenkään turvallisuuden kustannuksella.

Prinssi Harry on puhunut BBC:n dokumentissa vihastaan paparazzien toimintaa kohtaan. Hänen äitinsä Walesin prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin sen jälkeen, kun valokuvaajat olivat jahdanneet hänen kuljettamaansa autoa Pariisin kaduilla.

Lähde:  BBC

Lue myös:

    Uusimmat