Valmet Automotive peruu viime kuussa ilmoittamansa listautumisaikeet

Valmet Automotive peruu suunnitellun listautumisannin. Yhtiön mukaan sille ei ollut edellytyksiä vallitsevissa markkinaolosuhteissa. Se tutkii muita vaihtoehtoja kasvustrategiansa toteuttamiseksi.

Yritys kertoi listautumisaikeistaan Helsingin pörssiin alle kolme viikkoa sitten. Sen tavoitteena oli kerätä listautumisella noin 140 miljoonan euron bruttovarat.

Valmet Automotive kertoo tiedotteessa, että institutionaalisten sijoittajien alustava kiinnostus oli vahvaa. Eläkevakuutusyhtiöt Varma ja Ilmarinen olivat ehdollisesti sitoutuneet merkitsemään osakkeita yhteensä noin 70 miljoonalla eurolla.

Päätöksen pyörtämiseen kuitenkin johtivat autoteollisuuden ja yleisen taloustilanteen epävarmuudet. Yhtiö vetoaa myös "heikkoon pääomamarkkinasentimenttiin listautumisia kohtaan".

Yritys omistaa Uudenkaupungin autotehtaan sekä akkutehtaita Suomessa ja Saksassa. Lisäksi yhtiöllä on toimintaa Puolassa. Yhteensä yrityksellä on 11 toimipistettä.

Valmet Automotiven liikevaihto oli viime vuonna 570 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 38 miljoonaa euroa. Kesäkuun lopussa yhtiö työllisti noin 4  450 henkilöä.

Valtion sijoitusyhtiö Tesi ja yksityinen sijoitusyhtiö Pontos Group omistavat Valmet Automotivesta kumpikin vajaat 40 prosenttia. Lopun omistaa kiinalainen CATL.

Lue myös:

    Uusimmat