Valmentajaisän työstä aiheutui pelkoa Kiira Korven kodissa – häiriköiltä pommiuhkaus ja puistattava huomio lastenrattaista

Taitoluistelija Kiira Korven upea ura kuvina 1:15

Rauno Korven työstä Tapparan liigajoukkueessa aiheutuneet ikävät lieveilmiöt aiheuttivat pelkoa mestarivalmentajan perheessä.

Korpi, 67, valmensi Tapparaa SM-liigassa kolmeen eri otteeseen ja oli isossa roolissa varsinkin tamperelaisseuran napatessa kolme peräkkäistä mestaruutta vuosina 1986-88.

Menestys toi mukanaan myös ikäviä ilmiöitä, sillä Korven perhe sai muun muassa uhkaavia puhelinsoittoja. Ex-huipputaitoluistelija Kiira Korpi, Rauno Korven tytär, kertoo perheen kokemuksista uutuuskirjassa Kiira – ehjäksi särkynyt.

– Kotiin tuli vihasoittoja, useimmiten juovuksissa olevilta Ilveksen kannattajilta. Suurin osa soitoista oli harmittomia, mutta joukossa oli myös eräs häirikkö, joka kertoi muun muassa tietävänsä, millaiset lastenrattaat äidillä oli, Korpi kertoo kirjassa.

Kerran poliisit tulivat Rauno Korven juttusille jäähallille kesken ottelun ja ilmoittivat hänelle, että Korpien kotiin on tullut pommiuhkaus. Mitään pommia ei kuitenkaan onneksi löytynyt. 

– Perheeseen kohdistuvat vihasoitot, uhkailut, haukkumiset ja huutamiset olivat äidille painajaismaisia tilanteita, Kiira Korpi muistelee.

Lainaukset ovat ensi keskiviikkona julkaistavasta Jere Nurmisen kirjoittamasta Kiira –ehjäksi särkynyt -kirjasta (Otava).

Lue myös:

    Uusimmat