Valmentaja onnitteli Vladimir Putinia – hetkeä myöhemmin hän sai ravisuttavan ilmoituksen

Futsalvalmentaja Vladimir Jovanovic sai potkut virolaisseura Viimsi FC Smsrahasta heti sen jälkeen, kun hän oli onnitellut Vladimir Putinia.

Viimsi FC Smsrahan päävalmentajana toiminut serbialainen Jovanovic julkaisi Facebook-tilillään onnitteluviestin Venäjän presidentille Vladimir Putinille tämän 71-vuotissyntymäpäivänä viime lauantaina.

– Pitkää ikää, kaima! Serbialaiset ja venäläiset ovat veljiä ikuisesti, Jovanovic kirjoitti useiden sydänemojien sekä Serbian ja Venäjän lippujen kera.

Viimsi FC Smsrahan seurajohtaja Andrei Golovin vahvisti Viron yleisradio Eesti Rahvusringhäälingille, että Jovanovic sai potkut Putin-onnittelujensa vuoksi. Hän luonnehti serbialaisen käytöksen sosiaalisessa mediassa olleen epäasiallista.

– Meillä ei ole varaa siihen, että päävalmentaja käyttäytyy tällä tavoin sodan (Ukrainassa) edelleen jatkuessa, Golovin sanoi.

10-vuotias poika ja hänen isoäitinsä kuolivat Venäjän ohjusiskussa Harkovassa 2:14
10-vuotias poika ja hänen isoäitinsä kuolivat Venäjän ohjusiskussa Harkovassa.

"En ole tehnyt mitään väärää"

Golovin kertoi Jovanovicin ymmärtäneen seuran päätöksen, mutta valmentaja itse sanoi venäläiselle Match TV:lle toista. Jovanovic kuvaili olevansa urheiluihminen, joka ei ole kiinnostunut politiikasta, "mutta valitettavasti politiikka on maailman tärkein aihe".

– Olen ortodoksi, ja on normaalia toivottaa ihmisille hyvää syntymäpäivää. Minulla on oikeus siihen, sananvapaus, enkä ole tehnyt mitään väärää, Jovanovic kommentoi.

Viimsi FC Smsrahan päävalmentajana viime vuoden joulukuussa 18 kuukauden sopimuksella aloittanut Jovanovic sanoi tienneensä Viroon saapuessaan Venäjän naapurimaan poliittisesta tilanteesta.

– En uskonut, että onnittelut Venäjään aiheuttaisivat ongelmia. Onnittelin vain Vladimir Putinia hänen syntymäpäivänsä johdosta. En ajanut väkivaltaa. Kunnioitan virolaisia ihmisiä.

"Kaikki 20 minuutissa"

Jovanovic sanoi, että Putin-onnittelujen jälkeen häntä pyydettiin poistamaan julkaisu. Hän ei ymmärtänyt, miksi. Hän ajatteli voivansa julkaista, mitä haluaa, mutta toimi pyydetysti.

Pian hänelle ilmoitettiin potkuista.

– Joku otti kuvakaappauksen ja lähetti sen seuralle. Organisaatio päätti, että yhteistyö kanssani oli lopetettava. Kaikki tämä tapahtui 20 minuutissa.

Viimsi FC Smsrahan seurapomo Golovin totesi, että päävalmentajan menettäminen ennen uuden kauden alkua on seuralle suuri takaisku.

Jovanovic valmisti joukkuetta uuteen kauteen. Olimme asettaneet suunnitelmia tälle kaudelle, mutta nyt etsimme uutta päävalmentajaa.

Viimsi FC Smsraha on futsalin kolminkertainen Viron mestari.

Lue myös:

    Uusimmat