Mainos

Valmentaja moitti Edis Tatlia alun passiivisuudesta, tyrmäävä bravuurilyönti katkaisi nousun – "Se osui nappiin ja se oli siinä"

0:25
Kuvia Edis Tatlin ja Teofimo Lopezin ottelusta.

Teofimo Lopezin yllättävä vartaloisku romutti Edis Tatlin ottelutaktiikan New Yorkissa Suomen aikaa sunnuntaiaamuna, näkee suomalaisnyrkkeilijän valmentaja Pekka Mäki. 

Lopez aiheutti Tatlille tämän uran ensimmäisen tyrmäystappion Madison Square Gardenissa. Kamppailu käynnistyi tunnustellen, mutta neljännessä erässä iskujenvaihto lisääntyi, ja kun Tatli lisäsi aktiivisuuttaan viidennessä erässä, Lopezilta tuli tyrmäävä isku vatsaan. 

MTV Urheilu tavoitti Tatlin valmentajan Pekka Mäen puhelimitse ottelun jälkeen.  

– Ottelu meni osapuilleen niin, miten ajateltiinkin. Ehkä Edis oli siinä alussa liian passiivinen. Hän oli itse niin sanotusti takajalalla koko ajan. Edis olisi voinut pitää oman maaperänsä niissä ensimmäisissä erissä ja luottaa enemmän reaktioihin, Mäki kommentoi.

– Meillä oli tarkoitus alkaa kääntää ottelua toiseen suuntaan vähän ennen toista puoliskoa. Sitten tuli se yllättävä, kuitenkin yksi kaverin bravuurilyönneistä. Hän lyö aika paljon oikeata suoraa vatsaan. Se osui nappiin ja se oli siinä.

– Harmin paikka. Ottelu oli juuri pääsemässä vauhtiin, Tatlin otteissa parannusta nähnyt Mäki summaa tapahtumat.

Lopezin taktiikassa ei ollut Mäen mukaan mitään yllättävää. Mäki tunnusti vastustajan vahvaksi ottelijaksi. 

Tyrmäyksen tuoneen iskun osumakohta oli kipeä taiston tauottua.  

– Oli se kipeä, mutta en usko, että on mitään kylkiluun murtumia. Joskus tuollainen palleaisku on kova. Kun se tulee vähän odottamatta, niin sitten käy tuolla lailla, valmentaja selvittää. 

"Kerätään nyt vähän hiluja lattialta"

Tatli ei saanut New Yorkista haluamaansa paikkaa MM-otteluun, ja esityskin jäi hieman vaisuksi.

Mikä on Tatlin uran seuraava askel?

– Nyt pitää palata vähän juurille, ja varmaan ottaa vähän askelta taakse päin, Mäki sanoi, mutta ei halunnut analysoida tässä vaiheessa enempää.

– Kerätään nyt vähän hiluja lattialta ja katsotaan mitkä ovat seuraavat askeleet. Uskon Ediksen tulevan takaisin, myös Tatlin managerin tehtäviä hoitava Mäki päättää.

Tatli aloittaa taustajoukkoineen kotimatkan takaisin Suomeen New Yorkin aikaa sunnuntaina.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja