Mainos

Valkeakosken messutalojen sisustuksessa korostuu käytännöllisyys

Ensi kesän asuntomessut tarjoavat monipuolisesti nähtävää myös talojen sisällä. Sisustus on noussut yhdeksi tärkeimmäksi kiinnostuksen kohteeksi messukävijöiden joukossa.

Messut tarjoavat tänä vuonna myös hyviä esimerkkejä helposta ja energiatehokkaasta pientaloasumisesta.

– Valkeakosken messurakennuttajista valtaosa on yksityisiä perheitä, joiden talojen sisustuksissa on itselle tehtyjä, omannäköisiä kokonaisuuksia, projektipäällikkö Arto Vuorijärvi Valkeakosken kaupungilta kertoo.

Erityisesti lapsiperheiden sisustuksissa panostetaan selkeälinjaisuuteen sekä kestäviin ja laadukkaisiin materiaaleihin. Perheiden mieltymykset ja harrastukset näkyvät muun muassa kirjasto- ja musiikkihuoneina, kotiteattereina, persoonallisina taidevalintoina ja kierrätysteemana.

Modernia mummolatyyliä

Sisustuksissa on perinteistä ja modernia tyyliä. Useassa kohteessa tyylit yhdistetään kiinnostavaksi kokonaisuudeksi – moderniin linjaan sekoitetaan kodikasta mummolatunnelmaa; betonia, laastia ja ruosteennäköistä pintaa pehmennetään miellyttävillä tekstiileillä.

Tehosteseinät näyttävine kuvio- ja valokuvatapetteineen sekä seinämaalauksineen toimivat monen talon katseenvangitsijana, samoin yhdessä kohteessa esillä oleva suuri kuvioitu lasiväliseinä.

Saunat on käsitelty tummilla sävyillä, sauna- ja pesutiloissa on nähtävissä kylpylätunnelmaa. Monen olohuoneen keskipisteenä olevat takat ovat tärkeitä elementtejä sisustuksissa. Takat myös toimivat usein tilanjakajina erottaen esimerkiksi olohuoneen keittiö- ja ruokailutilasta.

Kesällä koti laajenee terassille

Kylämäisen asuntomessualueen Lintulan vehreät niityt ja metsämaisema ulottuvat taloihin sisälle asti suurten ikkunoiden ansiosta.

Kesäaikana avoimet tai lasitetut terassit laajentavat asumista ulos. Isot terassit on usein jaettu toiminnallisesti esimerkiksi ruokailu- ja vilvoittelutiloiksi.

– Tontit ovat Lintulassa reilun kokoisia, keskimäärin noin 1 300 neliötä. Suuret ja luonnonläheiset pihat tarjoavat tuleville asukkaille laatua asumiseen ja messukävijöille paljon kiinnostavaa nähtävää, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Energiatehokkuutta ja asumisen uutta tekniikkaa

Järjestyksessään 40. asuntomessuilla on kaikkiaan 40 esittelykohdetta. Talovalikoimassa on sekä perinteisiä että moderneja pientaloja, joista jopa puolet on suosittuja yksikerroksisia ja loput puolitoista- tai kaksikerroksisia taloja.

Omakotitalojen lisäksi messualueelle rakentuu kahdesta puurakenteisesta talosta koostuva rivitaloyhtiö.

Messutaloissa on panostettu helppoon ja energiatehokkaaseen asumiseen, mikä korostuu erityisesti messujen kolmessa passiivienergiatalossa. Energiatehokkuutta on parannettu hyvällä lämmöneristyksellä, ilmatiiveydellä ja ilmanvaihdon lämmön talteenotolla.

Taloissa on käytössä kestäviä energialähteitä, kuten maalämpö-, aurinkoenergia-, ilmalämpö- ja tuulienergiaratkaisuja, jotka lisäävät asumisen ekologisuutta. Asuntomessuilla on myös kohde, jossa esitellään energiatehokkaita peruskorjausratkaisuja.

Asuntomessut Valkeakosken Lintulassa 10.7.–9.8.2009.

Teksti: MTV3

Kuvat ja lähde: Suomen Asuntomessut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.