Väliseinien purkaminen?

Omistan kerrostalokaksion 50-luvulla rakennetussa talossa. Mistä saan selville saako väliseiniä purkaa (ovat paksua betonia) ja miten yleensä tämmöinen purku tapahtuu? Lisäksi huoneistossa on turhan paljon ovia. Miten niitä kannattaisi laittaa umpeen?

Aina, kun As.Oy.- muotoisessa asunnossa kajotaan johonkin kiinteään, on se sitten seinä, katto, tai lattia, tai vaikkapa veijohto, tai viemäri, on lupa siihen saatava taloyhtiöltä. Kysy asiaa isännöitsijältä.

En kuitenkaan usko, että saat luvan seinän purkamiseen - paksu betoni viittaa siihen, että kyseessä olisi kantava seinä. Aukon siihen voi tehdä, mutta se edellyttää rakennesuunnittelijan tekemiä laskelmia ja työohjeita.

Reikä seinään sahataan timanttileikkurilla. Ei siis ole mikään pikkujuttu, eikä edes kovin halpa. Itse et siihen kykene, vaan se on annettava ammattilaisten tehtäväksi. Sulje ovi, se on helpoin tapa saada seinä umpeen, ja jos jostakin kumman syystä haluat päästä ko. huoneeseen voit mennä sinne avaamalla oven. Kätevää, eikö totta?

Jos taas haluat saada reiän umpeen lopullisesti, betoniseinissä suositeltavin tapa on muurata ne umpeen ja tasoittaa päälle. Pintakäsittely mieluisellasi materiaalilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja