Vakuutusyhtiö lavasti Teslan akkupalon – näyttävästi roihunneessa sähköautossa ei ollut akustoa lainkaan

Näin sammutetaan palava sähköauto 2:26
Näin itävaltalaiset pelastajat sammuttivat ihan oikeasti palamaan syttyneen Teslan.

Sähköauton akusto syttyi palamaan räjähdysmäisesti varsin lievältä näyttäneen kolauksen jälkeen, mikä sai osan ihmisistä epäilemään näkemänsä todenmukaisuutta.

Maailman suurimpiin vakuutusyhtiöihin lukeutuva AXA on joutunut puolustuskannalle sen jälkeen, kun video sen Sveitsissä järjestämästä liikenneonnettomuusnäytöksestä levisi sosiaalisessa mediassa.

Näytöksessä oli tarkoitus demonstroida sitä, kuinka vaarallinen sähköauton akkupalo on. Esitys oli osa sähköautojen turvallisuuteen liittyvää raporttia, ja Tesla Model S ajettiin katolleen yleisön edessä.

Ihmetystä herätti kuitenkin se, kuinka auton akusto roihahti välittömästi liekkeihin, vaikkei akuston suojana oleva panssari näyttänyt edes vaurioituneen.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Selitys oli lopulta selkeämpääkin selkeämpi. Yhtiö nimittäin myönsi saksalaiselle 24auto-sivustolle, ettei kyseessä ollut aito akkupalo. Itse asiassa kyseisessä Teslassa ei ollut akkuja lainkaan, ja tulipalo oli pelkkä pyrotekninen taidonnäyte. 

AXA perusteli toimintaansa esitystä seuranneen yleisön turvallisuudella. Tapauksen saaman huomion jälkeen AXA totesikin myös sähköautojen palojen olevan harvinaisia.

– Onneksi paloriski, oli kyseessä sitten bensa- tai sähköauto, on hyvin matala.

Vakuutusyhtiön mukaan vain viisi autoa kymmenestätuhannesta kohtaa loppunsa palamalla.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Tekniikan Maailma.

Lue myös:

    Uusimmat