Väite: Ukrainan "vastarintajoukot" myrkyttivät venäläisagentteja hengiltä ruoalla

Ukraina väittää partisaanien räjäyttäneen"petturin"auton – puolta vaihtaneen ukrainalaisen kerrotaan kuolleen muutaman päivän päästä 0:26
Ukraina väitti elokuussa 2022 partisaanien räjäyttäneen "petturin" auton – puolta vaihtaneen ukrainalaisen kerrotaan kuolleen muutaman päivän päästä.

Myrkytetyn ruoan toimittaneen henkilön kerrotaan kadonneen.

Raporttien mukaan neljä Venäjän turvallisuuspalvelun agenttia on myrkytetty Venäjän miehittämässä Melitopolin kaupungissa, kertoo ukrainalaismedia Kyiv Post.

Myrkytetyistä kolme on kuollut ja yksi on tehohoidossa.

Myrkytys on väitetysti jäljitetty ruoka- ja alkoholitilaukseen, jonka Venäjän turvallisuuspalvelun työntekijät tekivät Melitopolissa sijaitsevasta ravintolasta. 

Telegram-kanava Kremlevskaya Tabakerka väittää, että tilattuun ruokaan oli lisätty tappavia määriä arsenikkia ja rotanmyrkkyä. Myrkyt lisättiin joko ravintolassa tai toimituksen aikana.

Kyiv Postin mukaan ruoan toimittaneesta ravintolasta ei ole löydetty myrkkyjäämiä. Sen sijaan ruoan toimittanut henkilö on väitetysti kadonnut.

Melitopolin ukrainaispormestarin mukaan "vastarintajoukot" olivat myrkytyksen takana. Tapaus sattui viime viikolla, Kyiv Post kirjoittaa.

Venäjän miehittämillä Ukrainan alueilla on kuollut ja haavoittunut lukuisia miehityshallinnon jäseniä ja Venäjän kanssa yhteistyötä tehneitä ukrainalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat