Venäjä lähetti Suomelle nootin Helsingin panssarivaunusta – "Ilmaisi tuohtumuksensa"

Ikävä ilmiö venäläispanssarivaunun ympärillä Helsingissä 3:18
MTV vieraili panssarivaunulla, johon tuotiin kukkia kielloista huolimatta – tällaisia ajatuksia se herätti vierailijoissa

Suomi on saanut Venäjältä nootin Helsingissä esillä olevan tuhotun venäläispanssarivaunun takia, vahvistetaan ulkoministeriöstä MTV Uutisille. 

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tänään, että venäläismedian mukaan Venäjän Helsingin-suurlähetystö lähetti ulkoministeriölle nootin Helsingissä Kansalaistorilla esillä olevan tuhotun venäläisen panssarivaunun takia.

Ulkoministeriö vahvisti iltapäivällä MTV Uutisille saaneensa nootin Venäjältä panssarivaunun takia.

– Nootissa Venäjä ilmaisi tuohtumuksensa panssarivaunusta, ulkoministeriön viestintä kertoo sähköpostitse.

Sotaa tukevat tahot kukittaneet tankin

Panssarivaunun on tuonut Suomeen Ukrainaa tukevat yhdistykset.

Helsinkiin tuodun tuhotun venäläispanssarivaunun on tarkoitus auttaa ukrainalaisia, mutta sen ympärillä on havaittu harmittava ilmiö.

Venäjänkieliseen sosiaaliseen mediaan on ilmestynyt julkaisuja, joissa kannustetaan tuomaan paikalle kukkia kaatuneiden venäläissotilaiden muistolle. Samankaltaista liikehdintää on ollut myös muualla Euroopassa.

– Sotaa kannattavat tuovat ruusuja kuolleiden venäläisten sotilaiden muistamiseksi. Emme halua kunnianosoitusta hyökkäävälle osapuolelle, ja vaunu pidetään yleisesti siistinä, kertoo Your Finnish Friendsin puheenjohtaja Kasper Kannosto kertoi eilen.

*Päivitys kello 13.15. Artikkelia ja otsikkoa päivitetty ulkoministeriön vahvistettua nootin MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat