Mainos

Vainajien tuhkaus yleistyy Suomessa vuosi vuodelta

Viime vuonna tuhkausten osuus kaikista hautauksista oli noin kolmasosa, kun vielä vuonna 1990 hautauksista vain noin joka seitsemäs oli tuhkaus.

Viidentoista vuoden kuluttua Suomessa joka toinen vainaja tuhkataan, jos tuhkaushautaukset yleistyvät viime vuosien tahtiin. Vuonna 2005 tuhkaushautausten osuus kaikista hautauksista oli 33,7 prosenttia, mikä on prosenttiyksikön verran enemmän kuin edellisvuonna.

Tuhkausten osuuden vuosittainen kasvu on jo pitkään ollut prosenttiyksikön luokkaa, kerrotaan Suomen hautaustoiminnan keskusliitosta. Vuosien mittaan tuhkausten osuus on kasvanut tuntuvasti. Vielä vuonna 1990 tuhkausten osuus oli vain 15 prosenttia.

Viime vuonna Suomessa kuoli lähes 47 800 henkilöä. Heistä yli 16 000 tuhkattiin.

Suomessa on tällä hetkellä 25 krematoriouunia 19 paikkakunnalla. Tuhkaushautausten osuus oli suurin Helsingissä, lähes 78 prosenttia. Myös Espoossa ja Tampereella tuhkausten osuus ylittää 70 prosenttia.

Anonyymihautaukset muistolehtoihin lisääntyivät viime vuonna maassamme selvästi. Muistolehtoihin haudattiin viime vuonna yli 2800 vainajan tuhka. Muistolehdoissa haudalle ei aseteta muistomerkkiä. Yleensä haudatun nimi näkyy metallilaatassa, joka on kiinnitetty yhteiseen muistomerkkiin.

Muissa Pohjoismaissa tuhkaus on yleisempää kuin Suomessa. Yleisintä tuhkaus on Japanissa, jossa lähes jokainen vainaja tuhkataan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.