Vain MTV3.fissä: Näin asuu Idols-rokkari Kalle Löfström

Kalle Löfström, 24, unelmoi omakotitalon rauhasta, mutta viihtyy vielä toistaiseksi pikkuyksiössään Pohjois-Helsingissä. Pienessä asunnossa punnitaan myös rokkarin parisuhteen kestävyys, mutta onneksi tyttöystävä ja hänen koiransa ovat kovin pientä sorttia.

Kalle hankki ensimmäisen omistusasuntonsa, 28-neliöisen poikamiesboksin, Helsingin Malmilta reilu vuosi sitten. Kertaheitolla hän tiesi asunnon olevan sitä, mitä oli etsinyt.

– Ensimmäisessä esittelyssä käytyäni tein tarjouksen. Sitten seuraavaksi alettiin rempata kämppää, Kalle muistelee.

1960-luvulla rakennetussa kerrostaloasunnossa Kallea kiehtoi sen erinomainen pohjaratkaisu. Hukkaneliöitä ei ole, ja pienen keittokomeron ja kylpyhuoneen ansiosta asumistilaa on mukavasti.

Koti mieluisaksi remontilla

Kalle teki asuntoon pientä pintaremonttia, jotta sai siitä itsensä näköisen. Maalausfirman omistava rokkari remontoi itse lattiat, katon ja seinät uuteen uskoon.

– Faija jeesasi parketin asennuksen kanssa, kaksin homman sai tehtyä nopeammin. Tammikuvio miellytti silmää, se ei ole liian tumma tai vaalea, vaan lämpöinen sävy, Kalle perustelee parkettivalintaansa.

Seinät sen sijaan hän maalasi perinteisellä maalarinvalkoisella. Alun perin yksi olohuoneen seinistä oli punainen, mutta sitä väriä Idols-tähti ei pitkään viitsinyt katsella vaan halusi kaikkien seinien olevan valkoiset.

– Se alkoi hermostuttaa ja teki tilasta ahtaan. Kamaa tulee kuitenkin seinille lisää ja se tuo väriä.

Rokkaavat seinät

Asunnon vaaleita seiniä koristaa monipuolinen kattaus kuvia. Sieltä löytyvät Guns 'n Roses -banderolli, joka on kulkenut Kallen matkassa eri kotien seinällä jo vuosikaudet, Fuerteventuralta joulun alla hankittu koristelautanen sekä Idols-kultalevy.

– On kornia pitää omassa kodissa kultalevyä, mutta kun saan oman studion tai treenikämpän, se menee sinne seinälle. Jos kultalevyjä tulee vielä toinen, niin laitan sen tuohon viereen oikealle, Kalle suunnittelee.

Vaatekaapin ovea puolestaan värittää ikimuistoisimpien keikkojen liput.

– Olen lätkinyt oveen sen, missä olen käynyt vuosien varrella. Ne ovat kaikki legendaarisia keikkoja, kuten Semifinaalissa vuonna 2003 ollut HIMin keikka, jonne pääsi kympillä. Siellä oli tosi intiimi tunnelma.

Tummat sävyt inspiroivat

Kalle sanoo, että hänen periaatteensa poikamiesboksin sisustamisessa ovat halpuus, laadukkuus ja kestävyys. Huonekalujen väreissä ja materiaalissa hänellä on tietyt suosikit.

– Diggaan tummemmista sävyistä huonekaluissa, se saa lungin fiiliksen aikaan. Studioissa on usein tummaa sävyä, se saa rentoutumaan ja saa revittyä esiin tietynlaisia taiteellisia fiiliksiä paremmin kuin vitivalkoiset tai vaaleat huonekalut.

Ei olekaan yllätys, että hallitsevat värit Kallen kalusteissa ovat tummanruskea ja tummansininen. Nojatuoli ja verhot hohkavat sinistä ja Kallen suosikkipaikka, sohva, on ruskea.

– Sohva on persemukautuvaa erikoismateriaalia. Kun tässä istuu tarpeeksi kauan, tulee oma muotti. Tässä on tosi hyvä istua ja tässä tulee paljon myös nukuttua, tämä on erittäin hyvä siihen, Kalle nauraa.

Kotini on mökkini

Kallelle oli tärkeää, että omaan kotiin saatiin luotua tietynlaista mökkitunnelmaa. Sen hän sai aikaiseksi tammiparketin lisäksi puisilla huonekaluilla. Lipasto on tammea, tv-taso laminoitua koivua ja ruokapöytä ja tuolit koivua.

– Tykkään luonnonsävyistä. Mökilläkin on puulattiat, joten kaupunkiasuntoonkin halusin tuoda luonnollista metsän sävyä.

Kontrastina mökkimaiselle tunnelmalle toimivat yksiön kulmanurkkaan sijoitettu työpiste sekä Kallen ikioma hifi-keskus plasmatelevisioineen ja Playstation-pelikonsoleineen.

– Työpisteeltä hoitui kätevästi yrityksen kirjanpito, se oli hermokeskus, josta maalausfirmaa johdettiin.

Kylpyhuoneessa erikoinen pesukone

Vierailu Kallen kylpyhuoneeseen paljastaa, että hän ei ole asunnon ainut asukas. Lavuaarin ja kylpyammeen ympärillä olevat kosmetiikkatuotteet kertovat, että myös tyttöystävä Outi viihtyy Kallen poikamiesboksissa.

– Puoletkaan näistä ei ole minun! Kalle kiljahtaa.

Kylpyhuone henkii 1960-luvun alkuperäistä tunnelmaa, eikä Kallella ole suunnitelmissa päivittää sitä.

– Ei tätä kannata remontoida ennen kuin putkiremppa tulee. Tämä on ihan toimiva näin. Tänne ei tosin mahdu pesukone, joten kylpyamme on pyykinpesukoneeni. Laitan nestemäistä pesuainetta, veden valumaan ja pyörittelen niitä.

Taidonnäytteen tästä näet myös kotiesittelystä tehdyltä videolta.

Parisuhde testissä

Jos Kalle saisi muuttaa asunnossaan jotakin, ottaisi hän siihen mieluusti muutaman lisäneliön. Etenkin keittiössä kokatessa lisätila ei olisi pahitteeksi.

– Ahdasta täällä on, jos safkaa haluaa laittaa. Onkin ollut vähän plim plom Saarioinen -vakioresepti käytössä, Kalle virnistää.

Mutta jääkaappi on aina täynnä ruokaa, siitä herra ei suostu tinkimään.

– Nälkä ei saa päästä yllättämään!

Kalle unelmoi, että pääsisi vielä joskus muuttamaan unelmiensa omakotitaloon jonnekin pääkaupunkiseudulle.

– Sinne saisi kellariin meikäläisen valtakunnan, oman studion ja kaikki soittovermeet. Mutta pitää vielä muutama keikka heittää ja muutama levy myydä ennen kuin se on mahdollista.

Ja siihen saakka rokkari kertoo viihtyvänsä hyvin tyttöystävänsä ja tämän pienen chihuahua-koiran kanssa poikamiesyksiössään.

– Koira on pieni ja tyttökin on aika pieni, joten ei tule tiukkaa. Parikymmentä neliötä lisää olisi kiva, mutta tässä pärjää ja näkee kestääkö hermot toista, toisin sanottuna kestääkö hänen hermonsa mua, Kalle nauraa.

Katso video:

Teksti ja kuvat: Heli Vartiainen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat