Vaikeuksia pysytellä pois internetistä? Näillä keinoilla onnistut!

Suurin osa suomalaisista on enemmän tai vähemmän koukussa internetiin. Addiktoituneimmankin meistä on silti välillä pidettävä taukoa. Näillä seitsemällä vinkillä onnistut vähentämään ruudun tuijottelua tehokkaasti!

Vietämme päivittäin liiankin paljon aikaa tietokoneen tai muun teknisen laitteen ääressä. Myös Kalifornian Yliopiston uunituore tutkimus paljastaa, että sähköpostia orjallisesti lukevat kärsivät muita enemmän stressistä.

Jo pienet muutokset arkirytmissäsi vähentävät taatusti halua jatkuvaan netti-ilmoitusten tarkistamiseen!

1. Aseta aikaraja

Aseta puhelimeesi tai tietokoneellesi hälytys, kun olet mielestäsi ollut liian kauan tietokoneen ääressä. Jos netin sulkemisen jälkeen tuntuu tylsältä, tartu tietokoneen sijasta kirjaan.

2. Ponnahdusikkunat ja äänimerkit pois

Onko aivan välttämätöntä saada tieto saapuneesta sähköpostista samalla sekunnilla? Laita pois päältä sähköpostien automaattiset ilmoitukset, ja käy tarkastamassa sähköposti vaikkapa tunnin välein jatkuvan kyttäämisen sijaan.

3. Lajittele sähköpostisi ennalta

Käytä hieman aikaa sähköpostisi järjestelyyn ja tee kansiot erilaisille posteille. Voit lajitella omiin kansioihinsa sähköpostit, joita et tarvitse heti niiden saavuttua. Toimimalla näin vältät kiusauksen lukea kaikki saapuneet postit välittömästi.

4. Tarkasta puhelimesi tietyin väliajoin

Sen sijaan että hyökkäisit puhelimesi kimppuun joka kerta kun se värisee, voit kytkeä ilmoitukset pois päältä. Puhelimen ilmoitusten tarkastaminen erissä ei ainakaan huononna elämänlaatuasi.

5. Ulos sosiaalisesta mediasta

Kirjaudu ulos kaikista sosiaalisen median palveluista, kuten Facebookista ja Twitteristä. Kytke myös kaikki sosiaaliseen mediaan viittaavat sovellukset pois päältä, jotta kiusaus ilmoitusten alituiseen vilkuiluun ei käy liian suureksi. Voit myös ladata koneellesi sovelluksia, jotka estävät pääsyn sosiaaliseen mediaan työpäivän aikana.

6. Tehosta työskentelyäsi tuottavuusohjelmalla

Esimerkiksi ohjelmat nimeltä Freedom ja Self-Control eivät päästä käyttäjää ennalta määritellyille sivuille tiettyyn aikaan. Voit itse määritellä sovellukseen sivut, joilta haluat pysyä poissa.

Kun kiusaus on suuri, et varmasti jaksa sammuttaa ja uudelleenkäynnistää konettasi vain Facebookin takia.

7. Katkaise Facebook ja Twitter-yhteydet matkapuhelimestasi

Ota askel eteenpäin ja katkaise sosiaalisen median yhteydet puhelimestasi tai lukulaitteestasi. Näin toimimalla estät itseltäsi jatkuvan puhelimen räpeltämisen sosiaalisen median ilmoitusten toivossa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja