Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Vaihtoehtolaatikot: Punajuuri-vuohenjuusto- ja bataatti-inkiväärilaatikko

Julkaistu 21.12.2004 06:00(Päivitetty 28.01.2005 16:11)

Bataatti-inkiväärilaatikko (4 annosta)

  • 1 kg bataatteja
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita
  • suolaa
  • 50 g voita
  • 2-3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • ripaus muskottipähkinää
  • 1dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1dl maitoa

Keitä kuorittu ja pilkottu bataatti täysin kypsäksi suolalla ja maustepippureilla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi kokonaan pois ja lisää voi. Lisää myös raastettu inkivääri sekä ripaus muskottipähkinää. Soseuta bataatit tasaiseksi mausteineen. Vatkaa muna ja maito sekaisin keskenään ja lisää seos kattilaan, sekoita. Kaada sose uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhot. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin tunti.

Punajuuri-vuohenjuustolaatikko (4 annosta)

  • 1 kg punajuuria
  • 1-2 sipulia
  • 4 perunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • ripaus neilikkaa
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 4 dl kermaa

Kuori ja leikkaa punajuuret ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta suolalla, pippurilla, timjamilla sekä neilikalla. Lado ainekset voideltuun uunivuokaan kerroksittain murennetun vuohenjuuston kera. Kaada kiehautettu kerma vuokaan ja paista laatikkoa 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Anna laatikon tekeytyä foliolla peitettynä n. 30 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kallen kebabohjeesta tuli valtava hitti – näin se tehdään!Viemärivirhe voi tulla kalliiksi joulunaVoiko graavilohta pakastaa?Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytäänTässä on oikea tapa leikata graavilohi

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:28
    Ruoka

    Kallen kebabohjeesta tuli valtava hitti – näin se tehdään!

  • 10:04
    Asuminen

    Viemärivirhe voi tulla kalliiksi jouluna

  • 08:07
    Jouluruoka

    Voiko graavilohta pakastaa?

  • 07:50
    Joulu

    Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!

  • 06:39
    Sydänterveys

    Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytään