Mainos

Vaihtelua pihajuhliin!

Grilli ja herkut löytyvät, samoin raikasta juotavaa, joten kesäkestivieraat ovat tervetulleita! Jos kuitenkin haluat jotain erilaista tyypillisiin pihakutsuihin, tässä muutama uusi vaihtoehto...

Kesäisen illanvieton järjestelyissä saa käyttää luovuutta ja kokeilla edukkaita, mutta uusia tapoja pitää hauskaa kesäpihalla.

Small talkia ja sujuvaa liikehdintää

Kolmen lautasen illallisen sijaan kokeilemisen arvoinen on keveiden pikkulautasten bileet. Osta tai käytä pieniä jälkiruokalautasia, joko pahvisia tai lasisia, joille tarjoilet pieniä ruoka-annoksia.

Myös käsissä kannateltavat ja siististi syötävät ruokalajit, esimerkiksi maistuvat vartaat ja cocktail-tikut, kelpaavat näille pirskeille. Tarkoituksena on liikkua ja jutustella kätevästi kanssajuhlijoiden kanssa, ei istua koko iltaa raskaan lautasen ääressä.

Vesimeloni on kuuman kesän hitti, ja sitä voi tarjota monissa muodoissa. Lisää melonia salaatteihin ja juomiin, tee siitä vartaita tai yhdessä kurkun kanssa viilentävää keittoa. Maukasta ja huokeaa!

Juomapuolella booli on kevyt ja huokea vaihtoehto tarjottavaksi. Kaiva esille boolimalja tai useampi, ja sekoita pari erilaista hedelmäistä juomaa. Alkoholiton ja lapsiystävällinen vaihtoehto on myös tyylikkäästi ja helposti hoidettu. Paras maljavalinta on läpinäkyvä, jotta juotavan kauniit värit ja hedelmänpalat tai marjat tulevat houkuttavasti esille.

Aistimuistojen ilta

Oluen maistelu on mallasjuoman harrastajille hauska tapa nauttia pihajuhlista. Tarjoa pieni määrä erilaisia oluita ja anna vieraiden arvioida aistimuksiaan lapuille. Vertailkaa paikallisia virvokkeita ulkomaisiin tai valitse tietyn teeman mukaisia testattavia, esimerkiksi hedelmäoluita. Asettele juomat esille jäällä täytettyihin sankoihin ja tulosta arviointilappuja pienille muistikorteille. Voit myös lähettää maisteltavien oluiden nimet etukäteen vieraille.

Oman tai ystävän nimikkodrinkin kehittely, ja spesiaalijuoman tarjoilu vaikkapa syntymäpäiväjuhlilla on hauska keino jättää vieraille muisto juhlista. Voit tarjota juomaa boolina pitkin iltaa tai antaa drinkkilasin jokaisen tulijan käteen näiden saapuessa juhlapaikalle.

Vehreän luonnollista

Vihreä ja luonnollinen koristelu juhlapihassa ja -pöydässä on tänä kesänä in. Kokeile kasata lasiselle keittiönpöydälle multaa ja istuta siihen muutama yksivuotinen kasvi.

Kata ruoat ja juomat vehreyden laitamille siistityille alueille. Kun bileet ovat ohi, voit istuttaa kukkaset puutarhaa sulostuttamaan. Täytä teräsämpäri kauniilla kivillä, sipaise leikkokukkia kellumaan mataliin astioihin tai kasaa värikkäitä hedelmiä kulhoihin.

Brunssi vai etkot?

Lomakesäpäivänä kutsujen ei välttämättä tarvitse ajoittua iltaan. Aurinkoinen ja keveä aamiaisen ja lounaan sekoitus, brunssi, hyvässä seurassa on loistoidea.

Kauden raaka-aineista loihtii maistuvaa syötävää tarinoinnin ja viihtymisen oheen. Ja miten ihanaa olisikaan siemaista juuri puristettua appelsiinimehua omalla tai kaverin kuistilla? Päiväkestit ovat myös edullinen tapa viettää yhteistä aikaa porukalla, sillä juomatarjontaan ei kirkkaalla päivänvalolla tarvitse satsata.

Etkot eli aloittelujuhlat on myös suosittu ja vähemmän hintava tapa järjestää pirskeet verrattuna kokoillan hauskanpitoon omalla pihalla. Järjestä siis minitarjoilu luoksesi ja suunnatkaa sitten vieraiden kanssa suurempaan yleisötapahtumaan jatkamaan ilottelua.

MTV3/Eira Talka/styleathome.com

Kuvat: Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.