Vahvistus: Valtteri Bottaksen F1-pomo jatkaa tehtävässään

Mercedeksen tallipäällikön tehtäviä koko seitsemän F1-mestaruuden putken ajan hoitanut Toto Wolff kertoo jatkavansa roolissaan ainakin kauden 2021 loppuun asti.

Wolffin jatko Mercedeksellä on ollut vaakalaudalla jo pitkään itävaltalaispomon miettiessä tulevaisuuden suunnitelmiaan. Hän kertoi Sky Sportsin haastattelussa hakevansa itselleen seuraajaa. Kun uusi tallipäällikkö löytyy Wolff aikoo siirtyä organisaatiossa vähemmän operatiiviseen toimeen.

Siirtymä ei kuitenkaan tapahdu vielä ennen ensi kautta. Wolff kertoo itävaltalaisen ORF-kanavan haastattelussa jatkavansa yhä tallipäällikkönä.

– Uskon, että jään vielä vuodeksi tai jotain, Wolff kommentoi.

Häntä pyydettiin täsmentämään, onko tämä vahvistus siitä, että hän jatkaa tallipäällikkönä kaudella 2021.

– Kyllä, täsmälleen, Wolff totesi.

F1-sarjassa on edessä suuria sääntöuudistuksia. Ensi kaudella käyttöön tulee uusi kulukatto, joka laskee vähitellen 145 miljoonasta dollarista 135 miljoonaan dollariin vuoteen 2023 mennessä. Kaudella 2022 tulee voimaan vuodella alkuperäisestä suunnitelmasta lykätty autoja koskeva suuri sääntömuutos.

Wolff ennakoi itse Imolan kisaviikonloppuna, että hänen seuraava vakanssinsa saattaa löytyä Mercedeksen F1-tiimin toimitusjohtajan tai puheenjohtajan paikalta. Hän haluaa kuitenkin varmistaa sitä ennen, että seuraaja on tiedossa ja hyvin valmistautunut rooliinsa.

– Se ei tapahdu yhdessä yössä. Oma roolini määritellään vasta sitten, Wolff sanoi.

– Jatkan tallin parissa. Olemme sopineet siitä (emoyhtiö) Daimlerin kanssa, ja he ovat antaneet minulle aika vapaan valinnan.

Mercedeksen kuskeista Valtteri Bottas on tehnyt sopimuksen kaudelle 2021, mutta Lewis Hamilton ei ole vielä kirjoittanut nimeään paperiin.

Lue myös:

    Uusimmat