Lewis Hamiltonin sopimusneuvotteluiden aikataulusta taas uusi arvio – Toto Wolff ei uskaltanut tavata Monacossa: "Ei ollut oikea aika"

Lewis Hamiltonin jatkoa Mercedeksellä pidetään varmana, vaikka jatkosopimusta ei ole vieläkään allekirjoitettu.

Tallipäällikkö Toto Wolff vitsaili sunnuntaina ajetun Portugalin GP:n jälkeen, että hänen täytyy myydä tehdas, jotta hänellä olisi varaa kaikkien aikojen GP-voittajaksi nousseen britin palveluksiin.

– Siitä tulee valtava sopimus, Wolff veisteli.

Osapuolilta on kyselty jatkosopimuksesta tämän tästä, mutta tähän mennessä neuvotteluille ei ole löytynyt sopivaa hetkeä.

– Olemme Lewisin kanssa erakkoluonteita, ja tallimme toimii muutenkin erittäin kurinalaisesti. Kävin Monacossa viime viikolla, mutta päätimme Lewisin kanssa olla tapaamatta, koska pahin, mitä voisi tapahtua, on se, että vien koronaviruksen mukanani tapaamiseen.

Wolff antoi sunnuntaina taas yhden uuden arvion neuvotteluiden aikataulusta.

– Nyt ei ollut oikea aika tavata ja istua alas. Toivottavasti voimme saavuttaa seuraavissa kisoissa hyvän tuloksen ja keskittyä sitten sopimusasioihin.

Hamilton on ajanut Mercedeksellä vuodesta 2013 lähtien. Hänen arvioidaan tienaavan tällä kaudella yli 50 miljoonaa dollaria, mutta yleinen arvio on, että koronakriisin vuoksi Hamilton joutuu ehkä hieman tinkimään palkkatoiveestaan. Ensi kaudella otetaan käyttöön kulukatto, mutta kuljettajien palkat pidetään siitä erillään.

Neuvotteluasetelma osapuolten välillä on sellainen, että Hamilton ei halua ajaa missään muualla kuin Mercedeksellä eikä Mercedes halua ajattaa Valtteri Bottaksen rinnalla ketään muuta kuin Hamiltonia.

Sopimusasioiden uskotaan viivästyneen paitsi ajanpuutteen vuoksi myös siksi, että Hamilton haluaa sopimuksen tehdessään tietää, mitä Wolff aikoo tehdä ensi kaudella; myös itävaltalaisen sopimus on katkolla.

Wolff sanoo kuitenkin sopineensa emoyhtiö Daimlerin hallituksen puheenjohtajan Ola Källeniuksen kanssa suullisesti jatkostaan.

Lue myös:

    Uusimmat