Mainos

Vahtina vain kolmijalkainen koira – näin elää maailman köyhin presidentti

Maailman köyhin presidentti elää Uruguayssa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Yhtiön mukaan Uruguayn presidentin Jose Mujican omaisuuden arvo on noin 1400 euroa, eli hänen vuosimallia 1987 olevan Volkswagen Beetlensä verran.

77-vuotias presidentti elää vaimonsa kanssa luhistuvalla maatilalla, nostaa juomavetensä pihakaivosta ja kitkee itse pihallaan rehottavat rikkaruohot.

Uruguayn pääkaupungin Montevideon laitamilla olevaa maatilaa vahtii vain kaksi poliisia ja kolmijalkainen koira Manuela.

Presidentti lahjoittaa runsaan 9000 euron kuukausipalkastaan noin 90 prosenttia hyväntekeväisyyteen. Sen takia häntä nimitetään yleisesti maailman köyhimmäksi presidentiksi.

Presidentti itse sanoo, että hän ei tunne itseään köyhäksi.

– Kun omistaa vain vähän, ei tarvitse myöskään työskennellä koko elämäänsä orjan lailla ylläpitääkseen omaisuuttaan. Silloin jää enemmän aikaa itselle, Mujica toteaa.

Mujica valittiin presidentiksi vuonna 2009. 1960- ja 1970-luvuilla hän kuului vasemmistolaiseen Tupamaros-nimiseen vastarintataistelijoiden ryhmään.

Mujica tuomittiin vankilaan, jossa hän ehti istua tuomiotaan 14 vuotta, ennen kuin hänet vapautettiin Uruguayn palatessa demokratiaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.