Vaatteet, kodin käyttötavarat ja huonekalut kiertoon - SPR avaa uuden Kontti-kierrätystavaratalon

Helsingin Malmille avataan perjantaina 1. maaliskuuta kierrätystavaratalo. Suomen Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalossa myydään SPR:lle lahjoitettuja hyväkuntoisia vaatteita, kodin käyttötavaroita ja huonekaluja. Konttiin lahjoitetut tavarat päätyvät joko tavaratalon hyllyille tai ne annetaan esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneille. SPR perusti viime vuonna ensimmäiset Kontit Jyväskylään, Ouluun ja Kuopioon.

Helsingin Kontin päällikkö Maija Nyman kertoo, että toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ympäri Suomea. - Kierrätystavarataloille on ollut tarvetta. Ihmisillä on valtavasti käyttökelpoista ja arvokasta tavaraa, joka joutuisi roskiin, Nyman sanoo. Nyman kertoo, että SPR:n tavoitteena on avata lähivuosina 15 Kontti-tavarataloa eri puolille Suomea.

Malmin Kontti työllistää yli 15 pitkäaikaistyötöntä vuodeksi kerrallaan ja auttaa heitä työllistymään sen jälkeen. Kontin tuotto jaetaan kolmeen osaan. Puolet tuotosta käytetään SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin työhön, neljäsosa tuotosta menee katastrofirahastoon ja viimeinen neljännes kuluu Konttien toiminnan kehittämiseen. Nyman uskoo, että tulevaisuudessa Konteille lohkaistava osuus pienenee. Tällä hetkellä toimipaikkojen perustamiseen menee paljon rahaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja